Nieuws  
 

De voorgenomen bezuinigingen op het CCV zijn afgewend. Een amendement van CDA en VVD tegen de bezuinigingen werd gisterenavond unaniem aangenomen in de Tweede Kamer. “Het CCV is deze partijen zeer erkentelijk voor het met dit amendement uitgesproken vertrouwen”, aldus CCV-directeur Patrick van den Brink.

“Dit besluit maakt dat het CCV zich samen met de partners kan blijven inzetten voor criminaliteitspreventie. We zijn iedereen die ons in de afgelopen maanden heeft gesteund zeer dankbaar. Met name denk ik dan aan de meer dan 25 publieke en private partijen die de petitie tegen de bezuinigingen tekenden; het heeft gewerkt” aldus CCV-directeur Patrick van den Brink.

Het CCV dankt ook GroenLinks voor het indienen van een amendement dat onze werkzaamheden ondersteunt. Dit amendement werd echter niet aangenomen.

Het amendement van CDA en VVD regelt onder meer dat de werkzaamheden voor het Keurmerk Veilig Ondernemen voor winkelgebieden en bedrijventerreinen op dezelfde schaal als in 2017 kunnen wordt voortgezet. Voor de regeling Veiligheid Kleine Bedrijven wordt met het amendement geld vrijgemaakt waarmee kleine bedrijven de mogelijkheid krijgen veiligheidsmaatregelen te treffen tegen onder andere winkeldiefstal en cybercrime.

In 2018 kan het CCV bijvoorbeeld nu ook de voorlichtingsrol bij de aanpak van woonoverlast voorzetten. “Iedere Nederlandse gemeente kan vanaf 1 juli 2017 de Wet aanpak woonoverlast inzetten om woonoverlast sneller aan te pakken. De wet geeft burgemeesters de mogelijkheid om specifieke gedragsaanwijzingen te geven aan overlastgevers, in zowel huur- als koopwoningen. Het CCV informeert gemeenten over de mogelijkheden en onmogelijkheden en kan ook advies op maat geven. We merken dat hier veel vraag naar is”, aldus Van den Brink.

Plaats op:
Datum: 29 december 2017
Bron: Centrum voor Criminaliteitspreventie Veiligheid CCV
Gerelateerde artikelen  
28-12-2007 Nieuws €12 miljoen voor beveiliging Detailhandel
30-06-2010 Nieuws Brink's Nederland ISO gecertificeerd
12-08-2009 Nieuws Gemeenten moeten meer doen aan woonoverlast
11-07-2013 Nieuws Opstelten reikt KVO-B keurmerk uit aan Security 5
09-11-2012 Nieuws Nieuwe aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,33 seconden.