Nieuws  
 

Fortinet heeft een nieuwe beveiligingsoplossing voor de Operationele Technologie (OT) achter cruciale infrastructuren en industriële organisaties. De nieuwe oplossing integreert een robuuste firewall, switching en wireless access point-appliances met de industriële dreigingsinformatie van FortiGuard. Hiermee voorziet de oplossing in geïntegreerde toepassingen voor cyberbeveiliging van industriële systemen zoals industrial control systems (ICS) en supervisory control and data acquisition (SCADA)-systemen. Deze worden binnen de OT-infrastructuur van een organisatie vaak gebruikt in de buitenlucht en binnen faciliteiten zonder klimaatbeheersing.

De Fortinet Security Fabric maakt geavanceerde segmentatie, toegangsbeheer en malware-bescherming mogelijk voor cruciale infrastructuren en industriële organisaties. Dat zijn vereisten om de beveiligingsoplossingen te kunnen verenigen en OT-netwerken te kunnen beschermen, ongeacht wat omstandigheden in de operationele omgeving zijn.
Industriële organisaties kunnen hun OT-infrastructuur en -apparatuur beschermen met de robuuste beveiligingsproducten van Fortinet, zelfs als men deze installeert in omgevingen onder de meest barre omstandigheden, waarin andere beveiligingsoplossingen niet kunnen functioneren.
De industriële appliances van Fortinet zetten de onlangs geïntroduceerde Industrial Security Services van FortiGuard in. Deze biedt applicatiebeheer en verdedigingssignaturen die specifiek gerelateerd zijn aan cruciale infrastructuren en organisaties in de industriesector, zoals nutsvoorzieningen, olie- en gasleveranciers, transportbedrijven en fabrieken.

Cruciale infrastructuren zijn steeds vaker het doelwit van cybercriminelen. Zo zegt 51 procent van de bedrijven dat het in de afgelopen 12 maanden te maken kreeg met een beveiligingsinbreuk in hun SCADA/ICS-omgeving. De gevolgen van een succesvolle aanval kunnen leiden tot de verstoring, en zelfs de verwoesting, van fysieke middelen en essentiële diensten zoals de water-, stroom- of brandstofvoorziening.

Nutsbedrijven, olie en gasleveranciers, transporteurs en fabrieken maken in toenemende mate gebruik van verbonden controlesystemen en industriële IoT-toepassingen. Daardoor breidt het aanvalsoppervlak snel uit. Juist omdat deze apparaten en systemen verbonden zijn, vormen zij een serieuze uitdaging naarmate zij meer gebruik maken van traditionele IT-netwerkinfrastructuren, draadloze toegangspunten en mobiele netwerken. OT-infrastructuren bevatten speciale toepassingen en de meeste oplossingen voor beveiliging en dreigingsinformatie kunnen daardoor geen inzicht bieden in aanvallen op cruciale infrastructuren, laat staan dat zij deze infrastructuren hiertegen kunnen beschermen.

Een rapport van Forrester uit 2014 meldt: “Er zijn fundamentele verschillen tussen traditionele informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) [...] S&R (security and risk)-experts in IT en OT moeten elkaars verschillen respecteren en accepteren en samen leren werken.”1

De beveiligingsoplossing van Fortinet voor Operationele Technologie lost de beveiligingsuitdagingen op waar cruciale infrastructuren en industriële organisaties mee te maken hebben. Tegelijkertijd verenigt de Fortinet Security Fabric de controle over, en het beheer van zowel OT- als traditionele IT-infrastructuren.

Plaats op:
Datum: 29 december 2017
Bron: Fortinet B.V.
Gerelateerde artikelen  
02-11-2017 Nieuws Fortinet introduceert FortiGuard Industrial Security Service
14-11-2018 Nieuws Fortinet breidt netwerk Technology Alliances-ecosysteem uit
21-11-2019 Nieuws Fortinet en Siemens bundelen krachten
03-10-2019 Nieuws SCADAfence en Barracuda beveiligen samen OT-netwerken
17-09-2018 Nieuws Forcepoint lanceert defense-grade cyberbeveiligingsportfolio
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,87 seconden.