Nieuws  
 

Gemalto, digitale beveiliging, biede klanten van het Google Cloud Platform de mogelijkheid om zelf hun encryptiesleutels te beheren en er de volledige controle over te behouden op Google Cloud Platform. Gemalto’s SafeNet Luna Hardware Security Module (HSM) en SafeNet KeySecure ondersteunen nu allebei volledig de Customer-Supplied Encryption Key (CSEK)-functie van Google Cloud. Dit betekent dat klanten hun eigen encryptiesleutels kunnen genereren, beheren en gebruiken om gegevens en werk in de Cloud Storage en Compute Engine van Google te beschermen.

Uit een recent onderzoek van 451 Research blijkt dat een derde van de organisaties momenteel met vier of meer leveranciers van clouddiensten werkt. De mogelijkheid om alle zaken rondom gegevensencryptie en sleutelbeheer van deze verschillende cloudleveranciers te controleren, geeft bedrijven de garantie dat ze de volledige controle bewaren over hun versleutelde gegevens. Dit zorgt ervoor dat ze hun meest gevoelige informatie kunnen beschermen en aan wet- en regelgeving voldoen.

Door de integratie met de CSEK-functionaliteit van Google kunnen bedrijven gebruikmaken van een on premise SafeNet Luna HSM om sleutels te genereren, te beheren en er de volledige controle over te behouden om gevoelige gegevens op Google Cloud Platform te beveiligen. Dit geldt ook voor bedrijven die aan strenge veiligheidseisen moeten voldoen. Bedrijven kunnen kiezen welk niveau van sleuteleigendom en -controle gewenst is bij het migreren van systemen, workloads en data naar Google Cloud Platform. Gemalto’s SafeNet-oplossingen voor gegevensencryptie maken het eenvoudig om te werken in verschillende cloudomgevingen door encryptie en sleutelbeheer te centraliseren, waardoor organisaties:

  • Beschikken over de nodige zichtbaarheid en controle om op consistente en efficiënte wijze beveiligingscontroles uit te voeren;
  • Het opvolgen en controleren van encryptie- en sleutelbeheerverrichtingen kunnen vereenvoudigen om interne beleidsmaatregelen, sectornormen (zoals Payment Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS) of HIPAA) en verordeningen (zoals de Europese regelgeving rondom gegevensbescherming (GDPR)) na te leven;
  • De druk op het IT-systeem om verschillende beveiligingsdiensten in elk cloudplatform te beheren, kunnen verlagen.

Plaats op:
Datum: 4 december 2017
Categorie: Informatie- & databeveiliging
Bron: Gemalto
Gerelateerde artikelen  
21-03-2017 Nieuws Gemalto maakt volledige controle over encryptiesleutels mogelijk
08-08-2018 Nieuws Virtual Key Management-oplossing van Gemalto
15-02-2017 Nieuws Nieuwe encryptieoplossingen van Gemalto
07-11-2017 Nieuws Gemalto introduceert on demand-beveiligingsplatform
23-03-2017 Nieuws SafeNet KeySecure van Gemalto beloond met de Cybersecurity Excellence Award
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.