Nieuws  
 

Organisaties met een meer volwassen risicomanagement zijn beter voorbereid op eventuele financiële tegenslag als gevolg van nieuwe risico’s zoals de Brexit. Investeren in risicomanagement levert beter inzicht in zowel bestaande als opkomende risico’s. Dat leidt tot een betere financiële performance op lange termijn, maar ook op korte termijn, bijvoorbeeld in de vorm van lagere premies voor bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen.

Dat blijkt uit de vijfde editie van het Aon Risk Maturity Index Insight Report, een jaarlijkse samenwerking van Aon Global Risk Consulting en de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania.

Organisaties met volwassen risicomanagement (risk maturity) betalen aanzienlijk lagere premies voor bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen, zo blijkt uit de index. Een risk maturity-stijging van 10% correleerde met 3,8% lagere premies. Organisaties met lagere premies zijn doorgaans transparanter in hun risicocommunicatie en identificeren beter wat hun belangrijkste bestaande en opkomende risico’s zijn. Ook hebben ze vaker formele procedures voor het vergaren van informatie en gebruiken ze meer geavanceerde tools en methodes voor risicoanalyse.

Net als in voorgaande edities van de index blijkt dat volwassen risicomanagement vaak samengaat met beter presterende en stabielere aandelenkoersen. In de financiële markt helpt risicomanagement in de voorbereiding op eventuele financiële gevolgen van de Brexit. Het is de eerste keer dat de index de relatie tussen risicomanagement en de Brexit heeft onderzocht.

De Aon Risk Maturity Index is in 2011 ontwikkeld door Aon, in samenwerking met de Wharton School van de Universiteit van Pennsylvania. De index brengt voor senior risicomanagers en voor financiële en juridische professionals in kaart wat de belangrijkste aandachtsgebieden voor hun risicomanagement zijn en hoe ze die risico’s kunnen aanpakken. Ook toont het onderzoek het verband tussen het risicomanagement van organisaties enerzijds en hun resultaten en volatiliteit aan de andere kant. Het rapport bevat niet alleen inzichten, maar ook adviezen, 'best practices' en technieken om ten aanzien van risicomanagement.

Plaats op:
Datum: 1 december 2017
Bron: AON
Gerelateerde artikelen  
01-03-2007 Nieuws Tekortkomingen in benadering beperking IT-risico’s
25-01-2013 Nieuws Iron Mountain: bedrijven accepteren datalekken
23-03-2012 Nieuws Alarmbellen gaan af over informatiebeveiliging in Europa
07-06-2006 Nieuws BT lanceert BT Risk Cockpit op de Gartner IT Security summit
26-04-2012 Nieuws Advocaten schieten tekort in controle informatiebeveiliging
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,79 seconden.