Nieuws  
 

Bodycams zullen binnen afzienbare tijd niet meer weg te denken zijn in onze samenleving. Zij zullen een onmisbaar apparaat worden voor politie , hulpdiensten, buitengewoon opsporingsambtenaren en beveiligingspersoneel voor o.a. bewijsvoering, en het handhaven van de openbare orde. “Missie kritische communicatie in combinatie met onbetwistbaar bewijs”. Dat is waar het om draait. Het verhogen van de veiligheid in combinatie met bewijsvoering. Denk bijvoorbeeld aan evenementen, stakingen, (voetbal)wedstrijden, verkeersongelukken, bescherming op industrieterreinen, en nog veel meer.

De gevolgen zijn allemaal te bekend dankzij social media, waar beelden te zien zijn van bijvoorbeeld politieagenten, opgenomen door prive smartphones. Denk aan de aanslagen in Brussel, Parijs, Nice, Manchester en de terroristische aanslag in London. Deze beelden zijn de hele wereld overgegaan en hebben vele duizenden mensen geschokt. En terecht. Maar deze opnames laten vaker dan niet het volledige plaatje zien, omdat ze vaak te laat zijn opgenomen en verkeerd kunnen overkomen als ze buiten de context zijn opgenomen.

Recentelijk onderzoek in de UK en VS heeft aangetoond dat door het gebruik van Body Camera’s, de klachten van burgers tegen de politie met 93% daalden en daarentegen het gevoel van veiligheid aanzienlijk toenam.

Bodycamera’s zullen het komende jaar een essentieel onderdeel gaan worden van politiediensten, hulpdiensten, veiligheid- en beveiligingspersoneel. Hetzelfde onderzoek toont aan dat de camera’s eveneens werken als een preventief mechanisme, dankzij de gedragsveranderingen bij de betrokkenen en daardoor onvoorspelbare gebeurtenissen het als ware afkoelden na een beheersbare situatie. Voor professionals is de bodycamera (liefst zonder gebruik van meer apparatuur) van harte welkom als onderdeel van hun uitrusting, dit ter verbetering van hun veiligheid,werk en stress reductie.

Volgens Marco Meyers, directeur van X-Surveillance; “X-Surveillance DS300 is werelds eerste en enige body camera welke geintegreerd is met een spreeksleutel. Een uniek apparaat waarbij de drager geen additionele apparatuur hoeft te dragen, slechts zijn/haar spreeksleutel eenvoudig vervangen, ontwikkeld voor meer modulariteit en veiligheid. HD Body Camera + Automatische Nightvision + Portofoon spreeksleutel + Voice recorder + Foto camera + Zaklamp in één.”

Een enkel apparaat is voldoende. Bovendien is er geen training nodig om deze te gebruiken en is dit apparaat gemakkelijk te koppelen aan alle grote portofoon fabrikanten, zoals Motorola, Hytera, Kenwood, etc.

Zowel de record-only en 4G versie beschikken over 20 seconden pre- en post- recording, automatische infrarood nightvision, paswoord-encrypted dataopslag en is eveneens stoot, schok en water bestendig.

Nederlandse kwaliteit, de X-Surveillance DS300 (+ 4G) is ontwikkeld in Nederland, samen met een aantal beveiligingsdeskundigen en veiligheidsorganisaties. En voldoen al aan de toekomstige Europese GDPR- en Privacy regelgevingen.

Plaats op:
Datum: 8 november 2017
Bron: X-Surveillance
Gerelateerde artikelen  
12-05-2016 Nieuws Livestream bodycams hulpverleners in meldkamer
09-09-2016 Nieuws Nieuwe videobewakingsoplossing voor MKB van Axis
26-10-2016 Nieuws De Mobile Video Box 4G van Zepcam
01-04-2016 Nieuws Gold-IP breidt Mobotix-camera’s uit met geïntegreerde IR-rand
11-05-2010 Nieuws Eenvoudige en complete oplossing voor IP-camerabewaking
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,33 seconden.