Nieuws  
 

Kantoormedewerkers worden vaker aangesproken op huishoudelijke taken, dan gedrag omtrent vertrouwelijke informatie. Slechts zes procent is het afgelopen jaar aangesproken op onzorgvuldige omgang met vertrouwelijke informatie, terwijl 40 procent weleens papieren documenten laat slingeren. Er was daarentegen wel commentaar op huishoudelijke taken en collegialiteit (21%), zoals het vervangen van de wc-rol en koffie halen voor collega’s. Deze resultaten blijken uit onderzoek van Fellowes, specialist in kantooroplossingen, onder meer dan 1000 kantoormedewerkers.

Uit het onderzoek blijkt dat niemand de verantwoordelijkheid neemt voor de handhaving van veilige omgang met vertrouwelijke documenten. Werknemers worden het vaakst aangesproken door de directie of leidinggevende (12%), of een directe collega (12%). De officemanager is verantwoordelijk voor vier procent van het commentaar. In de bouwsector, financiële dienstverlening en de zorg wordt kantoorpersoneel het vaakst op de vingers getikt. Bedrijven in de horeca, retail, zakelijke dienstverlening en overheid zijn het minst kritisch.

Andrea Cantong, marketing manager bij Fellowes: “Er zou veel meer aandacht moeten zijn voor de omgang met vertrouwelijke informatie. Met de naderende AVG wordt er veel gesproken over online beveiliging van vertrouwelijke informatie tegen hacks en cybercrime. Papieren documenten worden echter vaak vergeten, want men is zich er niet van bewust dat hier veel gevaar schuilt. Er zijn simpele oplossingen voor slimmere omgang met gevoelige documenten. Zo zou papier versnipperen een vaste gewoo

Plaats op:
Datum: 3 november 2017
Bron: Fellowes
Gerelateerde artikelen  
30-11-2017 Nieuws Werknemer voelt zich niet verantwoordelijk voor vertrouwelijke informatie
28-12-2017 Nieuws Werknemers laten vertrouwelijke documenten slingeren
06-06-2018 Nieuws Nederlanders gooien vertrouwelijke documenten te grabbel
10-11-2009 Nieuws Weinig oog voor documentbeveiliging, wel voor milieu
16-05-2018 Nieuws Nederlander is liever lui dan veilig
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,29 seconden.