Nieuws  
 

De afgelopen periode zijn er in het zuiden van het land een enorme hoeveelheid hennepplantages opgerold. De politie krijgt deze duistere zaakjes door een aantal redenen op het spoor, namelijk; er worden opvallende geuren geroken door buurtbewoners of er zijn verdachte omstandigheden rondom een bedrijfspand of andere panden op bijvoorbeeld een industrieterrein. Het is echter ook mogelijk dat de nabij gelegen panden merken dat de stroom rekeningen een bepaalde periode enorm hoog zijn. Een medewerker van electricien-concurrent.nl heeft in een gesprek aangegeven dat het voor een crimineel bepaald eenvoudig is om stroom af te tappen. Maar hoe kan je dit nou voorkomen?

Slimme energiemeter
Eén van de beste manieren om het aftappen van stroom te voorkomen is te schakelen met de energieleverancier en de keuze te maken voor een slimme energiemeter. Deze meters kunnen op afstand worden uitgelezen door de energie aanbieder en bij opvallend verbruik kan de energie toevoer worden stopgezet om hoge kosten te voorkomen.

De komende jaren worden in woonwijken in het zuiden enorm veel van deze meters geplaatst in elektriciteitsstations, zodat er vanaf het centrale punt door de energieaanbieders controles kunnen worden uitgevoerd. Over de werking van deze software kan niet veel worden prijsgegeven aangezien het een gevoelig onderwerp is.

Blijven opletten
De slimme energiemeters zijn nog niet voor iedereen beschikbaar en in veel gevallen kosten ze een flink bedrag. Daarom is het verstandig om zelf ook op te blijven letten over het stroom gebruik van uw woning en ook ’s nachts kan dit gecontroleerd worden. Zijn er hoge rekeningen in een maand waarvan u weet dat ze niet van u komen? Dan is het zaak om contact op te nemen met de energie leverancier.

Verschuiving van hennepplantages
In de Randstad is het aantal opgerolde hennepplantages de afgelopen jaren sterk afgenomen, namelijk 16% tussen 2015 en 2016. Het aantal plantages dat is opgerold in de in het zuiden gelegen provincies is juist explosies toegenomen. Dit heeft te maken met de eenvoud voor criminelen in het zuiden. Bij grote boerenbedrijven of in loodsen is het veel gemakkelijker om een grote plantage te verstoppen dan op in een appartementencomplex in het centrum van een grote stad.

Plaats op:
Datum: 5 juli 2017
Gerelateerde artikelen  
23-02-2007 Nieuws Mobiele camera's langs spoorlijnen
07-07-2009 Nieuws Westerling voelt zich onveiligst, zuiderling het veiligst
24-07-2017 Nieuws Bedrijven missen een compleet beveiligingsbeleid
26-02-2009 Nieuws Aanpak woninginbraken krijgt hoge prioriteit
16-06-2016 Nieuws Intensieve aanpak ondermijnende criminaliteit Zuiden wordt doorgezet
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,28 seconden.