Nieuws  

Hoe controleer je in korte tijd een gebouw op zijn bouwkundige brandveiligheid? Met die vraag worstelen controlerende instanties en gebouweigenaren. De BBN leden inventariseren momenteel de punten, waarop preventisten van brandweer en gemeenten constructies in ieder geval zouden moeten beoordelen om een redelijk beeld te krijgen van de brandveiligheidssituatie van een gebouw.

Bij de brand in het cellencomplex op Schiphol zijn vragen gesteld in de media over de kwaliteit van bouwkundige brandpreventie. Steeds worden na een ramp dat soort vragen gesteld, maar dat is eigenlijk te laat.  Je zou eerder dat soort vragen moeten stellen en zeker moeten stellen dat in ieder geval essentiële punten zijn gecontroleerd.
Om behulpzaam te zijn bij de controle heeft de brancheorganisatie BBN vanuit de praktijk van de specialisten op het gebied van brandveiligheid aangegeven, waarop in ieder geval gelet zou moeten worden bij controle op brandveiligheid.

Onder de titel ‘Essentiële controlepunten’ worden momenteel door productspecialisten controlepunten opgesteld voor de volgende producten:

• Industriële deuren
• Voetgangers deuren
• Isolatiemateriaal
• Brandschermen
• Platen en blokken
• Coatings
• Doorvoeringen

De controlepunten zijn, zodra de inventarisatie gereed is, nadrukkelijk ook bedoeld om het voor gebouweigenaren mogelijk te maken hun eigen pand te controleren op brandveiligheid. Uiteindelijk is juist bij hen de grootste impact van de gevolgen van de brand. Naast de persoonlijke gevolgen kan dat ook gaan om miljoenen. Een risico dat je zoveel mogelijk wilt uitsluiten.

Speciaal om de achtergronden en het gebruik van de essentiële controlepunten goed toe te lichten vindt op 15 november 2006 een BBN studiemiddag plaats. Stuur een e-mail naar onderstaand e-mailadres met ‘studiemiddag’ in de onderwerpregel. Wij houden u dan op de hoogte van het programma en de essentiële controlepunten.

Reageren: info@bbn.metaalunie.nl

Plaats op:
Datum: 25 oktober 2006
Categorie: Aanbiedingen & Acties
Gerelateerde artikelen  
26-08-2006 Nieuws Studiemiddag Brandveilig Bouwen Nederland 15 november 2006
11-07-2006 Nieuws Gemeente Dordrecht gunt aanbesteding beveiliging
23-11-2009 Nieuws Bull start onderhandelingen overname Amesys group
17-07-2011 Nieuws Ook dit jaar seminars voorschrijvende instanties
22-06-2011 Nieuws McAfee met nieuwe versie Security Management
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,78 seconden.