Nieuws  
 

Met de lancering van een televisiespot heeft minister Opstelten vandaag het startschot gegeven van de landelijke campagne ‘Meld je aan bij Burgernet’. Vervolgens ging de minister, samen met burgemeester Staatsen van Voorschoten, naar de Voorschotense markt om nieuwe deelnemers voor Burgernet te werven.

Burgernet is een unieke samenwerking tussen gemeente, politie en burgers om de veiligheid in de wijk te vergroten. Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is, bijvoorbeeld na een inbraak, een beroving of bij een vermissing.Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen van de politie een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Deelnemers met informatie kunnen met het gratis Burgernetnummer 0800-0011 rechtstreeks bellen met de meldkamer. De informatie wordt dan direct doorgegeven aan politie in de buurt.  Na afloop ontvangen alle deelnemers bericht over het resultaat van de Burgernetactie.

Aanhouding

Burgernet heeft op het moment 1,25 miljoen deelnemers, in het totaal zijn er meer dan 200.000 acties gestart. In tien procent van de gevallen heeft informatie van een burgernetdeelnemer geleid tot aanhouding van een verdachte of het missen van een vermiste persoon. Doel van de landelijke campagne is nog meer naamsbekendheid voor Burgernet, en nog meer deelnemers.Naast de landelijke campagne vinden er dan ook regionaal en lokaal veel acties en wervingsactiviteiten plaats.

Minister Opstelten is zelf ook deelnemer van Burgernet. “Mijn vrouw en ik krijgen  regelmatig een oproep. En het mooie is: je ziet ook echt dat het wat oplevert. Vaak lees je zo’n drie kwartier of een uur later al wat het resultaat is. Het vermiste kind of de verdwaalde oudere is weer veilig terug, de inbreker of de winkeldief is gepakt.”

Plaats op:
Datum: 9 september 2013
Categorie: Reclame & Sponsoring, Overheid
Bron: Ministerie van Veiligheid en Justitie
Gerelateerde artikelen  
21-01-2011 Nieuws Burgernet draagt bij aan veiligheid in de buurt
17-08-2006 Nieuws Aanbesteding beveiligingscamera's
15-07-2006 Nieuws Immigratie- en Naturalisatiedienst gunt aanbesteding beveiliging
22-07-2006 Nieuws Trigion wint aanbesteding Politie Limburg-Noord
11-08-2006 Nieuws Aanbesteding integrale beveiliging waterproductielocaties
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.