Nieuws  
 

Op SSA 2013 is door Nedap Security Management de nieuwe standaard gelanceerd voor elektrische offline sloten. De zogenaamde Standard Offline Access Application (SOAA) maakt het mogelijk om meerdere merken offline sloten te combineren in één toegangscontrolesysteem. Maar dan moet de markt de norm wel gaan omarmen.

NedapMet dat laatste moet het goedkomen, zegt Arjan Bouter van Nedap Security Magament. “Grote namen als Assa Abloy, wereldmarktleider in sluitsystemen, en Dorma, specialist in toegangsoplossingen, gaan de standaard invoeren. Daarnaast hebben klanten als Airbus en het Duitse Bayer al aangegeven de standaard te willen”.

Wat die klanten betreft; menig bedrijf heeft de afgelopen tijd aangegeven niet meer te willen investeren in elektronische offline sloten zolang er hiervoor geen standaardisatie is. “Bij Bayer werken ze bijvoorbeeld met drie verschillende systemen die niet met elkaar kunnen communiceren. Dat werkt niet. Helemaal niet als je je beveiligingsniveau op een hoger plan wilt houden”, zegt Anton Kuip van Nedap.

In juli wordt er een pilot afgerond met een groot ziekenhuis in Belgie (1000 sloten). Standaards zijn open en worden daarom door iedereen getest en onderzocht. Bedrijven die van deze voordelen willen profiteren, kunnen de SOAA standaard in hun aanbesteding specificeren.

Grote aanjager van de standaard is Fredrik Hamburg, consultant bij het Duitse Zugang GmBH. Deze onafhankelijke security consultant zorgt voor de verdere uitrol van de norm.

Plaats op:
Datum: 5 juni 2013
Categorie: Toegang- & objectbeveiliging
Bron: Nedap Security Management
Gerelateerde artikelen  
09-07-2008 Nieuws Nedap gaat opereren op de Chinese markt
07-05-2009 Nieuws Nedap integreert Aperio technologie van ASSA ABLOY
09-10-2018 Nieuws Nedap lanceert Luxon Switch App
14-04-2011 Nieuws NEDAP met nieuw beveiligingsplatform op IFSEC 2011
14-11-2017 Nieuws Toegangscontrolesysteem van Nedap is gecertificeerd door Kone
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,82 seconden.