Nieuws  

Live View maakt het mogelijk om live beelden van bewakingscamera’s door te zetten naar de meldkamer van de politie; de eerste particuliere alarmcentrales zijn al aangesloten. Op SSA extra aandacht voor Live View; zo wordt op de openingsdag het boekwerkje ‘Live View; Achter de Schermen’ gepresenteerd.

Camerabeelden spelen een steeds grotere rol in de hedendaagse samenleving. Voor het veiligheidsdomein is het steeds belangrijker om in de overload aan beelden het juiste camerabeeld te vinden. Technisch was het tot op heden niet mogelijk om camerabeelden van verschillende systemen eenvoudig aan elkaar te knopen. Met Live View is dat wel mogelijk.

50.000 particuliere beveiligingscamera’s

Inmiddels zijn meer dan 50.000 vooral particuliere beveiligingscamera’s gekoppeld aan het netwerk van de politiemeldkamers. Die camera’s worden niet continu bekeken: externe private of publieke toezichtcentrales hebben een belangrijke rol als poortwachter. Zij verifiëren alarmmeldingen aan de hand van camerabeelden en als het daadwerkelijk om bijvoorbeeld een overval, een inbraak of een ongeval blijkt te gaan, sturen de poortwachters de beelden via Live View naar de politiemeldkamer. In de meldkamer kan de politie vervolgens bepalen welke inzet van politie of hulpdiensten nodig is.

Dit – en meer – blijkt uit het boekje ‘Live View; Achter de Schermen’ dat op 4 juni 2013 tijdens de vakbeurs Safety en Security Amsterdam (SSA) in Amsterdam RAI wordt aangeboden aan een vertegenwoordiger van de Nationale Politie. In het boekje, dat in opdracht van de Nationale Politie is opgesteld door DSP-groep, wordt beschreven wat de uitgangspunten van Live View zijn en hoe het precies werkt.

Ook ervaringen uit de praktijk komen aan bod: interviews met vijftien gebruikers van Live View laten zien waarom zoveel mensen enthousiast zijn over dit concept.

Plaats op:
Datum: 23 mei 2013
Categorie: Alarmcentrales & meldkamers
Bron: Safety & Security Amsterdam (SSA)
Gerelateerde artikelen  
04-02-2013 Nieuws Alarmcentrale Stanley Security aangesloten op Live View
20-12-2012 Nieuws G4S stuurt live videobeelden naar politie
23-02-2010 Nieuws KPN voorziet bussen van live camerabeveiligingsdienst
11-05-2010 Nieuws Eenvoudige en complete oplossing voor IP-camerabewaking
21-05-2013 Nieuws Minister lanceert Veilig Ondernemen Scan op SSA 2013
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,76 seconden.