Nieuws  

Wat zijn de gevolgen op het gebied van brandveiligheid door een terugtredende overheid (bezuinigingen!) en de eigen zorgplichten? En hoe gaan verzekeraars daar mee om? Een kleine greep uit de veiligheidsvraagstukken die op de aanstaande vakbeurs Safety & Security Amsterdam (SSA) aan de orde zullen komen.

SSA (4 t/m 6 juni) is zowel voor professionals uit de veiligheidsbranche als mensen die zich in hun functie zijdelings met veiligheid bezighouden de plek bij uitstek om zich te laten inspireren en informeren over veiligheidsvraagstukken. Beursmanager Nynke Lipsius van Amsterdam RAI: "Lang niet iedereen is zich bewust van de veranderde omstandigheden op het gebied van veiligheid, zowel aan overheidszijde als aan gebouwzijde. Op SSA 2013 is deze kennis aanwezig en worden oplossingen aangedragen."

Live View

Concreet betekent het dat er bijvoorbeeld veel kennissessies onder leiding van experts op de beurs zullen worden gegeven. Bewustwording van de veranderende situatie voor een onderneming op het gebied van brandveiligheid vormt één van de onderwerpen die uitgebreid aan de orde komen. Want op dat vlak treedt de overheid uit bezuinigingsoverwegingen steeds verder terug.

Beursbezoekers kunnen zich laten informeren over recente wijzigingen in regelgeving, bezuinigingen op onder andere brandweren en hoe verzekeraars hun polissen en dekking hierop aanpassen.

Toenemend brandrisico's door duurzame producten en toenemend gebruik van informatie en communicatietechnologie passeren eveneens uitgebreid de revue, zegt Lipsius. Op het gebied van beveiliging wordt ingegaan op de nieuwste visies en technieken voor toegangsbeheer, trends in overvalbeveiliging en de ontwikkelingen rond 'Live View', waarbij de politie gelijk mee kan kijken bij calamiteiten.

Plaats op:
Datum: 29 april 2013
Categorie: Overheid, Brandbeveilging
Bron: Safety & Security Amsterdam (SSA)
Gerelateerde artikelen  
20-06-2013 Video Safety & Security Amsterdam (SSA) 2013 succesvol
13-02-2013 Nieuws SSA introduceert themawerelden op beursvloer
23-05-2013 Nieuws Presentatie ‘Live View; Achter de Schermen’ tijdens SSA
14-05-2013 Nieuws Nominaties SSA Awards 2013 bekend
04-06-2013 Nieuws Branche bij SSA letterlijke en figuurlijk onder één dak
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,77 seconden.