Nieuws  
 

De Nederlandse wet heeft internationale stage-uitwisselingen in de beveiliging altijd bemoeilijkt. Maar het Alfa-college Groningen heeft het nu als eerste voor elkaar: twee Finse studenten lopen stage bij het UMCG, afdeling beveiliging. Volgend schooljaar mogen twee studenten van het Alfa-college naar Finland.

Internationalisering is voor veel opleidingen belangrijk. Van over de grenzen kijken, worden studenten alleen maar rijker, is daarbij de gedachte. Na maandenlange inzet van Anno Klooster, teamcoördinator opleidingen Uniformberoepen van Alfa-college Groningen, gaf de politie Groningen uiteindelijk toestemming aan het UMCG en het Alfa-college om de Finse studenten een paar weken te laten meekijken.

Om stage te kunnen lopen als beveiliger moet eerst de ECABO toestemming geven. ECABO is het kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor onder andere veiligheidsberoepen. Die instantie besloot dus de stages van de Finse studenten te erkennen, al was het de eerste keer dat een buitenlandse aanvraag voor de opleiding Beveiliger 2 binnenkwam.

Grijze beveiligingspas

De volgende stap was het verkrijgen van de zogenaamde grijze beveiligingspas. De pas is een legitimatiebewijs voor Nederlandse beveiligers in opleiding. De afdeling bijzondere wetten van de politie verschaft de pas maar het landelijke computersysteem stopt de procedure al zodra aanvragers niet in Nederland wonen. Dit omdat de screening op een mogelijk crimineel verleden van buitenlanders lastig is.

Uiteindelijk is er toestemming verleend. In een landelijke werkgroep van de politie wordt momenteel gekeken hoe de wet aan te passen. Want geen van de partijen kan zich voorstellen dat de wet bedoeld is om aanvragen zoals die van het Alfa-college een halt toe te roepen. Aldus het College in een persverklaring.

Plaats op:
Datum: 5 april 2013
Categorie: Training en opleidingen
Bron: Alfa-college
Gerelateerde artikelen  
05-02-2008 Nieuws Nieuw praktijk-examencentrum beveiliging
21-11-2006 Nieuws Beveiligers in spé ingezet
02-09-2009 Nieuws Start opleiding Luchthavenbeveiliger
02-11-2007 Nieuws Museum erkend als praktijkopleider beveiliging
16-11-2006 Nieuws Luisterende camera's in Groningen wereldprimeur
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,73 seconden.