Nieuws  
 

McAfee presenteert zijn strategie voor zakelijke beveiliging. Het doel is om te komen tot beter geïntegreerde oplossingen die mobiele apparaten, endpoints (desktops, laptops, etc.), servers en het netwerk beschermen, via een architectuur die uitgebreid kan worden met nieuwe oplossingen.

De strategie is op basis van het zogenaamde Security Connected. Dit is een raamwerk waarin beveiligingsproducten en -diensten met elkaar samenwerken om bedrijven beter te beschermen tegen nieuwe vormen van aanvallen.

Het bedrijf kondigt tevens aan dat het de bestaande beveiligingsportfolio zal uitbreiden via acquisities en partnerschips.

Organisaties die meerdere, afzonderlijke beveiligingstechnologieën gebruiken, lopen grote kans op gaten in de beveiliging. Het afgelopen jaar zijn er de nodige voorbeelden geweest.

Daarnaast zijn de bedrijfsoperaties de belangrijkste dagelijkse kostenposten voor organisaties, waaronder het beheer van verschillende beveiligingsmiddelen, het onderhouden van de veelvoud aan beleidsregels en continue updates. Security Connected van McAfee moet bedrijven meer efficiency, voorspelbaarheid en up-to-date informatie bieden over de beveiliging en dreigingen, op basis waarvan concrete acties ondernomen kunnen worden.

“De veranderingen waar bedrijven nu mee te maken hebben, vereisen dat afscheid wordt genomen van het simpelweg beveiligen van individuele componenten en de overstap naar een aanpak waarin een beter inzicht in de beveiliging van de bedrijfsomgeving als geheel centraal staat”, zegt Chris Christiansen, program vice president bij de Security Products en Services Group van IDC.

“Bedrijven zijn op zoek naar geïntegreerde beveiligingsoplossingen met ingebouwde intelligentie en beleidsregels.”

“Beveiliging heeft zich ontwikkeld tot een onderwerp voor de boardroom”, zegt Wim van Campen, Vice President Northern Europe bij McAfee. “Uit recent onderzoek is gebleken dat veel bedrijven niet weten welke risico’s ze lopen. Maar er staat veel op het spel en bedrijven hebben een nieuw beveiligingsmodel nodig dat hen heldere informatie en een compleet overzicht van hun hele IT-infrastructuur biedt. De huidige industrie is nog altijd gebaseerd op een verouderde manier van denken die de vereisten van de toekomst niet zal ondersteunen. We moeten overstappen op een aanpak die real-time inzicht biedt in de actuele beveiligingsstatus en die ons in staat stelt om ook direct te reageren.”

Plaats op:
Datum: 24 januari 2013
Categorie: Informatie- & databeveiliging
Bron: McAfee International B.V.
Gerelateerde artikelen  
21-09-2011 Nieuws McAfee: mobiele (zakelijke) bedreigingen nemen toe
20-07-2010 Nieuws McAfee onthult nieuwe risicobeheer oplossing
20-07-2018 Nieuws McAfee verbetert security met nieuwe zakelijke producten
23-06-2006 Nieuws McAfee breidt partnerkanaal uit
22-06-2011 Nieuws McAfee met nieuwe versie Security Management
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.