Nieuws  
 

B&G Hekwerk is sinds dinsdag 22 mei volledig in handen van het eigen management. De directie kocht participatiemaatschappij Residex uit.

Algemeen directeur Arthur van der Graaf heeft een meerderheidsaandeel genomen in het terreinbeveiligingsbedrijf dat vestigingen heeft in Best en Mechelen. ABN-AMRO financiert de management buyout.

Na een succesvolle reorganisatie in 2009 - geleid door Van der Graaf - en twee jaren van groei in 2010 en 2011, heeft B&G wederom een sterke positie in de markt. "Nu het goed gaat met B&G, ziet Residex een mogelijkheid om uit te stappen", zegt de directeur.

Groeipotentie

Van der Graaf is vol lof over de participatiemaatschappij die jaren geleden, toen nog samen met andere private equity spelers, de aandelen overnam van B&G-oprichter Theo Bossers. Volgens hem is het huidige succes van B&G mede te danken aan Residex. "Zij hebben het bedrijf door dik en dun financieel gesteund en zijn altijd de potentie van B&G blijven zien", zegt de directeur.

Datzelfde vertrouwen leeft ook bij Van der Graaf. Na tien jaar in verschillende rollen werkzaam te zijn geweest in de terreinbeveiligingsbranche, kiest hij nu heel bewust voor B&G. Onder andere vanwege de hechte bedrijfscultuur en het commitment van zijn medewerkers. Maar ook omdat hij, net als zijn nieuwe medeaandeelhouders, duidelijk de groeipotentie van B&G ziet.

‘Het succes van B&G'

De aandeelhouders verwachten onder andere veel van de export van aluminium schuifpoorten. Vooral naar Frankrijk, Duitsland en Scandinavië zal die volgens Van der Graaf sterk toenemen.

Ook benadrukt hij dat B&G ‘leading' is als het gaat om maatwerkoplossingen in terreinbeveiliging. Die koplopersrol onderstreepte B&G afgelopen jaar met twee bijzondere projecten op ‘high security' locaties.

Bij een kerncentrale realiseerden ze een nieuwe perimeterbeveiliging, compleet met hekwerk en toegangscontrole. Bij een militaire luchtmachtbasis plaatsten ze een schuifpoort van zestig meter. "Dat we dit soort maatwerk zoveel mogelijk realiseren met standaardproducten, onderstreept het succes van B&G", vindt Van der Graaf.

Ondernemerschap

Voor de 110 werknemers, klanten, toeleveranciers en andere stakeholders verandert er niets door de management buyout. "De aanpak van B&G kenmerkte zich altijd al door een gezonde dosis ondernemerschap", zegt Van der Graaf. "Onze mensen zijn betrokken bij de klanten die ze adviseren en ontzorgen. Dat zal in de toekomst alleen maar meer merkbaar zijn."

De management buyout valt samen met de verhuizing van B&G, van de Zandstraat naar de Industrieweg op hetzelfde industrieterrein in Best. Daar richt de terreinbeveiliger dit jaar een productieproces in dat behoort tot de meest efficiënte van Europa. "Ook zullen we daar verder werken aan de ontwikkeling van nieuwe producten", vertelt Van der Graaf. "De focus ligt daarbij op plug-and-play in relatie tot het bedieningsgemak en de montagesnelheid van onze producten."

Verbonden

Volgend jaar bestaat B&G vijftig jaar. Wat de nieuwe aandeelhouders betreft, blijft het daar niet bij. "We zijn nu allemaal rond de veertig en hopen nog jarenlang als aandeelhouder verbonden te blijven met B&G", zegt Van der Graaf. "We zijn er echt voor de lange termijn ingestapt."

Plaats op:
Datum: 23 mei 2012
Categorie: Acquisitie & Reorganisatie
Bron: B&G Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
26-03-2013 Nieuws Jubilerend B&G Hekwerk opent vestiging in Duitsland
01-03-2012 Nieuws B&G Hekwerk beveiligt nieuw bedrijfsterrein van Klein Units
06-07-2011 Nieuws Mauriks Group wordt Mauriks Solutions
24-02-2011 Nieuws NVD Beveiligingsgroep breidt uit met informatiebeveiliging
25-05-2011 Nieuws Juniper Networks beloont SecureLink met Partner Award
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.