Nieuws  
 

De Vereniging Beveiligingsmanagers Nederland (VBN) heeft de Nationale Denktank Integrale Beveiliging in het leven geroepen. Het moet de verdere professionalisering van het vakgebied in Nederland stimuleren.

De danktank is verbonden aan de (tweejaarlijkse) verkiezing Security Manager van het Jaar. Het moet niet alleen gaan fungeren als kennisplatform voor security managers en beveiligingsprofessionals. Het zal zich actief gaan mengen in discussies die ontstaan bijvoorbeeld naar aanleiding van beveiligingsincidenten. Het commentaar zal dan neutraal en vakinhoudelijk zijn. "Professionaliteit, objectiviteit en onafhankelijkheid zijn derhalve belangrijke voorwaarden om goed te kunnen functioneren. Adviezen en vakinhoudelijk commentaar van de Nationale Denktank Integrale Beveiliging mogen niet voortkomen uit commerciële of politieke belangen", aldus de verklaring van de VBN.

Uiteindelijk moet de denktank de verdere professionalisering van het vakgebied in Nederland bevorden. Ook staat het efficiënte publiek-private samenwerking voor.

Vakverenigingen

De Nationale Denktank Integrale Beveiliging is verbonden aan de (twee jaarlijkse) verkiezing Security Manager van het Jaar. De nieuwe gekozen Security Manager van het Jaar wordt uitgenodigd om op 1 januari van het jaar volgend op zijn of haar uitverkiezing, voor een periode van twee jaar, het voorzitterschap van de Denktank op zich te nemen. Bij samenstelling van de denktank zal altijd geprobeerd worden om enerzijds de twee Nederlandse vakverenigingen van beveiligingsmanagers en beveiligingsprofessionals (VBN en ASIS Benelux Chapter) zo goed mogelijk te laten vertegenwoordigen en anderzijds een goede afspiegeling te zijn van in de sector aanwezige expertise.

De huidige leden zijn Berndt Rif (Voorzitter / Security Manager van het Jaar 2010-2012), Willem van Egmond (Vice-voorzitter / Security Manager van het jaar 2008-2010), Marten Dijkstra, Jan Ketting, René Polfliet en Erik de vries.

Plaats op:
Datum: 16 januari 2012
Categorie: Bedrijfsnieuws
Bron: Vereniging Beveiligingsmanagers Nederland (VBN)
Gerelateerde artikelen  
19-03-2007 Nieuws Verkiezing security manager van het jaar
11-05-2012 Nieuws Harm van Dijk (ING) Securitymanager van het Jaar
24-08-2007 Nieuws 'Security Manager van het jaar' stelt mens centraal
08-04-2010 Nieuws Verkiezing Securitymanager van het Jaar
25-06-2007 Achtergrondartikelen Gemeen Goed Veiligheidsdomein (Security Manager van het jaar)
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,76 seconden.