Nieuws  
 

Volgens Minister Opstelten van Veiligheid & Justitie is de ruimte voor het uitwisselen van informatie tussen politie en particuliere beveiliging groter dan men vaak denkt. Als het doel van de gegevensuitwisseling van tevoren zorgvuldig is vastgelegd, is er veel mogelijk. Aldus Opstelten.

Minister Opstelten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de VPBMinister Opstelten sprak tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Nederlandse Veiligheidsbranche positieve woorden over de branchevereniging en de samenwerking vanuit de overheid met het bedrijfsleven. Een veiliger samenleving kan in zijn ogen alleen bereikt worden door een gezamenlijke inspanning, van overheden, burgers en bedrijfsleven. De particuliere veiligheidsbranche is daarbij een - gewaardeerde - partner van de overheid waarmee "we zo doelmatig mogelijk willen samenwerken".

Belangrijk is volgens de minister wel dat de regie in handen van de politie blijft. De ruimte voor het uitwisselen van informatie tussen politie en particuliere beveiliging is groter dan men vaak denkt. Als het doel van de gegevensuitwisseling van tevoren zorgvuldig is vastgelegd is er veel mogelijk aldus Opstelten.

Maar, "privacy mag niet ten koste gaan van veiligheid en veiligheid niet ten koste van privacy. Het gaat om de juiste balans".

Winkelboa

De Minister meldde ook dat hij zeer binnenkort een standpunt zal innemen over de zogenaamde winkelboa, een beveiliger die beschikt over extra bevoegdheden. Hij gaat ervan uit dat de winkelboa de politie kan ontlasten bij de aanpak van winkelcriminaliteit.

Minister Opstelten sloot af met een verwijzing naar de missie van de vereniging, het samen vergroten van de veiligheid in Nederland. Dat sluit naadloos aan op de doelstelling van het kabinet om Nederland veiliger te maken.

Plaats op:
Datum: 16 januari 2012
Categorie: Overheid
Bron: Nederlandse Veiligheidsbranche (voorheen VPB)
Gerelateerde artikelen  
23-02-2012 Nieuws Nederland en VS werken samen tegen cybercriminaliteit
13-02-2012 Nieuws Zaltbommel krijgt primeur winkelboa
15-11-2010 Nieuws Minder bureauwerk voor politie
14-10-2011 Nieuws Minister Opstelten woont ‘crimineel ontbijt’ bij
03-10-2011 Nieuws Teeven: meer samenwerking overheid en veiligheidsbranche
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.