Nieuws  
 

Onderzoek van Kaspersky Lab onder IT'ers in een aantal Europese landen (niet in Nederland) wijst uit dat wereldwijd ongeveer 44 procent van de werknemers op de hoogte is van IT-bedreigingen die een impact kunnen hebben op hun werk. In Europa zijn Italiaanse werknemers het meest op de hoogte van dergelijke bedreigingen (54%) gevolgd door werknemers in Duitsland (47%) en Frankrijk (46%).

Maar er zijn ook landen waarvoor de schattingen minder optimistisch zijn, zoals Spanje (29%) en het Verenigd Koninkrijk (31%) waar nog geen één op de drie werknemers iets weet van potentiële bedreigingen.

Naar schatting van de IT'ers is het verantwoordelijkheidsgevoel van de werknemers relatief hoog. Gemiddeld houdt 43% van de werknemers rekening met beveiligingszaken. In Frankrijk is dat een bovengemiddeld percentage (50%). Maar in Duitsland (34%) en Spanje (32%) houden veel minder werknemers hier rekening mee.

Naast de technische aspecten van IT-beveiliging is het daarom nog steeds erg belangrijk voor bedrijven om hun werknemers bij de les te houden. Allereerst moeten IT-managers duidelijke richtlijnen geven voor het gebruik van IT. Ten tweede zullen zij werknemers regelmatig op de hoogte moeten stellen van nieuwe IT-bedreigingen. En ten derde moeten zij regelmatig workshops geven aan kleine groepen werknemers om hen te trainen in het veilig gebruiken van IT.

Plaats op:
Datum: 11 januari 2012
Categorie: Informatie- & databeveiliging
Bron: Kaspersky Lab
Gerelateerde artikelen  
30-10-2018 Achtergrondartikelen Europese werknemers zijn securitymoe
01-10-2008 Nieuws Cultuur en gedrag belangrijkste factor bij dataverlies
11-04-2017 Nieuws Werknemer voelt geen verantwoordelijkheid voor beveiliging data
27-01-2011 Nieuws Werknemers onbekend met brandveiligheidsrichtlijnen
15-04-2008 Nieuws Niet veilig op je werk
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,67 seconden.