Nieuws  

Securitas heeft per 1 januari de surveillance- en stationeringdiensten van MPL Beveiligingdiensten uit Barneveld overgenomen.

De overname past in de wereldwijde strategie van Securitas om zowel nationaal als internationaal uit te breiden op het gebied van mobiele surveillancediensten. MPL heeft met name in Midden-Nederland een sterke dekking.

MPL Beveiligingsdiensten heeft een jaaromzet van ongeveer 11 miljoen euro (99 miljoen Zweedse kronen) en ongeveer 180 medewerkers. Securitas neemt de dienstverlening van MPL Beveiligingsdiensten één op één over. Dit betekent dat de medewerkers van MPL Beveiligingsdiensten over gaan naar Securitas.

Sterke positie
Securitas Mobile is de grootste mobiele surveillancedienst van Nederland met het meest uitgebreide landelijk dekkende netwerk. De overname zorgt voor een nog meer geconcentreerde dekking. De gehele dienstverlening wordt naadloos geïntegreerd in de routes van Securitas. Door de overname profiteren klanten van investeringen in betere technieken en diensten.

Dennis Gähler, directeur Securitas Mobile: "De dienstverlening van MPL kent al hoge standaarden en maakt gebruik van moderne technieken zoals bijvoorbeeld de iPad. De combinatie van hun dekking en middelen met die van ons maakt dit een ijzersterke formatie. Ook de stationeringdiensten worden samengevoegd met die van Securitas".

Toekomst MPL
MPL heeft dit strategische besluit genomen omdat zij zich de komende jaren meer gaat focussen op nieuwe innovatieve technologische ontwikkelingen binnen de security branche. Door het afstoten van MPL Beveiligingsdiensten kan de aandacht volledig gericht worden op het verder optimaliseren en specialiseren van de overgebleven bedrijfsonderdelen MPL Alarm & Communicatie Centrale, MPL Safety Solutions, MPL Easy Safe en Save it 4U. De naam MPL blijft dus als zodanig bestaan.

Plaats op:
Datum: 2 januari 2012
Categorie: Acquisitie & Reorganisatie
Bron: Securitas Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
19-11-2009 Nieuws Securitas neemt activiteiten van HADI Beveiliging B.V. over
23-04-2010 Nieuws Securitas neemt Penninkhof Security Services over
01-04-2010 Nieuws Securitas verbreedt focus brandveiligheid met overname Hose
09-06-2013 Nieuws Securitas neemt ISS Facility Services Nederland over
04-05-2009 Nieuws Securitas neemt De Vree Security over
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.