Nieuws  
 

Axis Communications, leverancier van netwerkvideo-apparatuur, heeft met partner OD-IT een camera geïnstalleerd op de Beestenmarkt in Leiden waar het Glazen Huis dit jaar staat.

Het huis is het jaarlijkse middelpunt van de Serious Request-actie van 3FM. Via de camera zijn live beelden te bekijken van verschillende locaties: het Glazen Huis, backstage, het podium en het plein. Zo kunnen bezoekers via de livestream continu meeleven met de gebeurtenissen rond het Glazen Huis.

Het is de eerste keer dat er een Axis-camera worden ingezet voor beelden op het plein waar het Glazen Huis staat. In het huis verblijven drie dj's van 18 tot 24 december om geld in te zamelen voor een goed doel.

Dit jaar vraagt 3FM Serious Request aandacht voor moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties onder de naam: This one's for mama.

Dag en nacht

Axis stelt een AXIS Q6034-E pan/tilt/zoom(PTZ)-dome camera beschikbaar gedurende de periode van Serious Request. Deze camera is door de snelle pan/tilt-prestaties geschikt om grote gebieden te registeren.

De camera beschikt over een automatische dag- en nachtfunctie, die 24 uur per dag superieure beeldkwaliteit mogelijk maakt. De PTZ-camera levert H.264-videocompressie, waarmee verbruik van bandbreedte en opslag worden gereduceerd, zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit.

"De PTZ-dome camera levert uitstekende HDTV-kwaliteit voor grote gebieden en een gedetailleerde weergave wanneer er wordt ingezoomd", aldus Edwin Beerentemfel, Manager Business Development Middle Europe bij Axis. "Daarmee is dit type camera bij uitstek geschikt om een groot plein, zoals de Beestenmarkt in Leiden, goed in beeld te brengen."

Plaats op:
Datum: 20 december 2011
Categorie: Technologie & Innovatie, Reclame & Sponsoring
Bron: Axis Communications B.V.
Gerelateerde artikelen  
21-09-2011 Nieuws Nieuwe Axis camera met panoramisch zicht
11-03-2011 Nieuws Axis biedt s werelds kleinste HDTV PTZ-camera
22-03-2011 Nieuws Axis met nieuwe PTZ dome-camera met 18x zoom
22-03-2013 Nieuws Axis komt met camera ter grootte van lipstick
20-04-2010 Nieuws Axis introduceert camera's voor professionele videosurveillance
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,84 seconden.