Nieuws  
 

De interne arbodienst van Facilicom Services Group (waaronder Trigion) is gecertificeerd conform de normen ISO 9001 en de Arbodienstcertificering RCA. Daarmee beschikt het concern over een eigen Arbodienst die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet.

Facilicom volgt hiermee de trend bij grote bedrijven om de Arbodienst weer in eigen hand te nemen in plaats van deze uit te besteden. Het bedrijf denkt zo beter te kunnen inspelen op de specifieke behoeften van arbeidsongeschikte werknemers bij hun terugkeer op de werkvloer.

Motivatie

De certificering van de eigen Arbodienst verzekert werknemers van zowel een optimale begeleiding als van een vertrouwelijke behandeling van hun arbeidsgerelateerde klachten. Dit versterkt het dienstverband op de lange termijn en bevordert de motivatie om terug te keren naar de werkvloer.

Bovendien raken werkgever en werknemer door de eigen Arbodienst meer bij elkaar betrokken, wat meer flexibele arbeidsverhoudingen mogelijk maakt.

Beste werkgever

Facilicom is als grootste facilitaire dienstverlener van Nederland actief in de branches schoonhouden, beveiliging, bedrijfscatering, personeelsdiensten, facilitair management, bouw en installatie en horecadiensten. In 2010 werd de onderneming uitgeroepen tot beste werkgever binnen de branche.

Volgens Monique Bruininck, landelijk manager afdeling re-integratie en Facilicom Arbodiensten, past de officiële certificering bij de ambitie van het bedrijf om zich verder te profileren als aantrekkelijke werkgever. "Als werkgever richten we ons op lange dienstverbanden. Alleen zo behouden we de noodzakelijke kennis en ervaring waarmee we onze opdrachtgevers continuïteit kunnen garanderen. Een eigen Arbodienst als onderdeel van de afdeling re-integratie sluit perfect aan bij het realiseren van die doelstelling", aldus Bruininck.

Drie kwartier

Essentieel voor deze aanpak is de intensieve samenwerking tussen re-integratiemanagers en de bedrijfsartsen. Voor betere dienstverlening aan arbeidsongeschikte werknemers is het eerste consult met de bedrijfsarts verlengd tot drie kwartier, zodat deze een beter advies kan geven.

De artsen zijn bovendien vertrouwd met de specifieke arbeidsomstandigheden van de verschillende divisies. Ze hebben daardoor goed zicht op de oorzaken van arbeidsuitval en kunnen de organisatie beter adviseren.

Van extra waarde is daarnaast de toevoeging van een stafarts en verschillende deskundigen op het gebied van veiligheid, arbeidshygiëne, organisatie en preventie. Bruininck; "Groot voordeel van een eigen Arbodienst is dat we medewerkers beter kunnen begeleiden bij hun terugkeer op de werkvloer, eventueel in een andere functie of door over te stappen naar een andere divisie."

Binding

Uiteraard gaat het optuigen van een eigen Arbodienst met extra investeringen gepaard. Maar de kosten daarvan wegen ruimschoots op tegen de besparing van het niet extern uitbesteden. Het gaat, aldus Bruininck, om een investering op de lange termijn. "De echte winst van een eigen Arbodienst schuilt in de toegevoegde waarde van maatwerk om de re-integratie van zieke werknemers te bevorderen. Daar is niet alleen een bedrijfseconomisch, maar ook een maatschappelijk belang mee gediend."

Plaats op:
Datum: 13 december 2011
Categorie: CAO / Arbeidsomstandigheden
Bron: Facilicom Services Group N.V.
Gerelateerde artikelen  
20-10-2011 Nieuws Facilicom (waaronder Trigion) investeert in gastheerschap
13-01-2012 Nieuws Mart Visser ontwerpt bedrijfskleding Trigion
14-01-2010 Nieuws Trigion Beveiliging neemt beveiligingsdivisie CSU over
16-10-2006 Nieuws Facilicom neemt het Britse CPS over
27-10-2008 Nieuws Magazijnpersoneel verantwoordelijk voor eigen veiligheid
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,82 seconden.