Nieuws  
 

Oostenrijk heeft het voorstel ingediend om te komen tot een Europese norm (EN) op het gebied van particuliere beveiligingsdiensten in de maritieme en havensector. Het doel is om het aanbod van beveiligingsdiensten te professionaliseren.

NEN onderzoekt of er in Nederland behoefte is aan zo'n norm. Organisaties worden verzocht om voor 8 november hun mening bij NEN kenbaar te maken.

Havens vormen een belangrijke schakel in de internationale logistieke transportketen. Steeds vaker spelen particuliere beveiligingsbedrijven een essentiële rol in de beveiliging van de internationale havens en de maritieme omgeving. Volgens de aanbieders van beveiligingsdiensten ontbreekt het echter aan gemeenschappelijke industriegedreven afspraken over de kwaliteit van de dienstverlening. Een norm moet een juiste afstemming tussen vraag en aanbod mogelijk maken met een hoger nationaal en Europees veiligheidsniveau tot gevolg.

Inhoud van de afspraken

Het voorstel is om een Europese norm te ontwikkelen waarin eisen worden gespecificeerd voor de organisatie, het personeelsmanagement en de uitvoeringsmethoden van particuliere beveiligingsbedrijven.

De inhoud wordt door alle deelnemers gezamenlijk bepaald. Daarbij wordt rekening gehouden met bestaande afspraken en reguleringen, waaronder ISPS, SOLAS en de Europese Directive 2005/65/EC over het verhogen van de veiligheid van havens.

Doelgroep

Belanghebbende organisaties zijn onder meer opdrachtgevers, inkopers en aanbieders van beveiligings- en aanverwante diensten, havenbedrijven, rederijen en transportbedrijven, kennis- en adviesorganisaties, (semi-)overheden en beroeps- en brancheorganisaties.

Maak uw mening kenbaar

NEN moet voor 15 november de Nederlandse stem uitbrengen. Bij de Europese stemronde kan Nederland het voorstel ondersteunen of tegen stemmen. Als de normontwikkeling doorgaat, kunnen Nederlandse marktpartijen via NEN hun belangen uitdragen en de inhoud van de norm mede bepalen.

NEN roept marktpartijen op een mening te geven over de (mogelijke) behoefte aan deze norm. Of wenst u deel te nemen aan het normalisatieproces? Partijen worden verzocht om voor 8 november te reageren, bij voorkeur per e-mail.

NEN Business Development, ing. Emiel Verhoeff, telefoon (015) 2 690 372 of e-mail businessdevelopment@nen.nl.

Plaats op:
Datum: 20 oktober 2011
Categorie: Overheid
Bron: NEN
Gerelateerde artikelen  
20-02-2008 Nieuws Brandmeldsysteem ook veilig draadloos
20-03-2017 Nieuws Nieuwe normen voor informatiebeveiliging
22-06-2010 Nieuws Particuliere Alarmcentrale moet voldoen aan strenge eisen
06-11-2017 Nieuws Normontwikkeling Business Continuity en Crisis Management
30-08-2007 Nieuws Europese productnormen meerpuntssloten en mechatronische cilinder
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,79 seconden.