Nieuws  
 

De Week van de Veiligheid (10 tot en met 16 oktober) legt dit jaar de nadruk op het voorkomen van overvallen. Hoofdbedrijfschap Detailhandel lanceert tijdens de week een nieuwe (gratis) online training 'Laat je niet overvallen'.

'Crimineel ontbijtje'

Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) presenteert, samen met minister Opstelten, ook het pakket voor een 'crimineel ontbijtje': een handleiding om in de winkel een werkoverleg rond het thema veiligheid te organiseren.

Winkelcriminaliteit

Winkelpersoneel in de warenhuizen wordt het vaakst bedreigd, zo blijkt uit een analyse van het HBD. Bijna de helft van de ondernemers gaf aan dat er wel eens sprake is geweest van bedreiging. Het minst bedreigd worden medewerkers in de woonbranche. Ook regionaal zijn er grote verschillen. In Limburg en Drenthe komen volgens winkeliers bedreigingen het meest voor (een op de drie ondernemers). In Friesland worden de minste bedreigingen gemeld (een op de vijf ondernemers).

Op de website www.deweekvandeveiligheid.nl staat een overzicht van de activiteiten van het HBD en andere branche- en koepelorganisaties in de detailhandel.

Plaats op:
Datum: 10 oktober 2011
Categorie: Evenementenbeveiliging
Bron: Centrum voor Criminaliteitspreventie Veiligheid CCV
Gerelateerde artikelen  
14-10-2011 Nieuws Minister Opstelten woont ‘crimineel ontbijt’ bij
05-10-2010 Nieuws Burgemeester Aboutaleb trapt Week van de Veiligheid af
05-10-2017 Nieuws Wees voorbereid op criminaliteit
17-04-2012 Nieuws Opstelten blijft veilig ondernemen stimuleren
09-10-2008 Nieuws Pakkans winkelcriminelen moet fors omhoog
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,76 seconden.