Nieuws  
 

Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), het Landelijk Parket en de banken slaan de handen ineen in het voorkomen en aanpakken van digitale criminaliteit, zoals fraude met internetbankieren. Deze organisaties gaan samenwerken in het 'bankenteam' (de Electronic Crimes Taskforce) en is een initiatief van het KLPD.

Vandaag is een convenant ondertekend door Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie, voorzitter Boele Staal van de Nederlandse Vereniging van Banken en de bestuurders Chris Vogelzang van ABN AMRO, Nick Jue van ING, René Steenvoorden van Rabobank, korpschef KLPD Ruud Bik en director CPNI.NL Annemarie Zielstra.

CPNI.NL vervult in dit publiek-private samenwerkingstraject een faciliterende rol. In de voorbereiding is actief meegewerkt om projectplan en convenant tot stand te brengen. In de uitvoering wordt bijgedragen aan de evaluatie van dit initiatief en het overbrengen van de lessons learned naar de sectoren van het Informatieknooppunt Cybercrime, als ook het mobiliseren van mogelijke relevante samenwerkingspartners.

 

Plaats op:
Datum: 15 maart 2011
Categorie: Partnerships
Bron: TNO
Gerelateerde artikelen  
28-02-2012 Nieuws Strijd tegen rondtrekkende bendes opgevoerd
14-11-2011 Nieuws Banken in nieuwe campagne tegen fraude
02-07-2011 Nieuws Minister installeert Cyber Security Raad
26-03-2012 Nieuws Meer fraude in (veilig) betalingsverkeer
31-08-2006 Nieuws Syfact levert informatie over voertuigcriminaliteit aan LIV
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,75 seconden.