Nieuws  
 

Ruim de helft van het Nederlandse kantoorpersoneel jaagt de baas op kosten door ongebreideld te printen en te kopiëren. Daarbij komt dat medewerkers geen idee hebben wat de kosten per print zijn en het hen ook niets interesseert. Dat terwijl de print- en kopieerkosten gemiddeld 3 à 4 procent van de bedrijfskosten uitmaken Verder nemen kantoormedewerkers het niet zo nauw met de veiligheid: bijna vijftig procent van de medewerkers laat wel eens vertrouwelijke documenten open en bloot op de printer of op het eigen bureau liggen. Dit blijkt uit een representatief onderzoek uitgevoerd in opdracht van Canon Nederland onder Nederlandse kantoormedewerkers.

In het onderzoek heeft Canon vier aspecten bekeken waar iedere printergebruiker mee te maken heeft: printkosten, milieubelasting, documentbeveiliging en de diverse gebruiksmogelijkheden die printers bieden.

Geen oog voor kosten

Meer dan de helft van de Nederlandse kantoormedewerkers houdt geen rekening met wat een printje kost. Men print er op los en geeft tegelijkertijd aan niet te weten wat een printje kost, maar dat interesseert ze ook niet. Dat terwijl printkosten voor een bedrijf 3 à 4 procent van de bedrijfskosten uitmaken. "Voor de gebruikers zijn de documenten die zij produceren het enige waar ze bij stil staan. Dat is ook logisch, want deze zijn essentieel in hun dagelijks werk", stelt Martin Trampe - algemeen directeur van Canon Nederland N.V. "Maar het management doet er goed aan om bij de aanschaf van hun printerpark te kijken met welke printers en bijbehorende softwareoplossingen zij het meest kunnen besparen. Van hun medewerkers kunnen zij dit niet per definitie verwachten."

‘Tree hugger' wint terrein

Het aantal Nederlandse kantoormedewerkers dat bewust omgaat met printen en oog heeft voor de milieubelasting die overbodig printen met zich meebrengt, groeit. De milieubewuste ‘tree hugger' kiest bij voorkeur voor zwart-wit printen en natuurlijk altijd dubbelzijdig. Hij baalt ervan als hij verkeerde printjes heeft gemaakt die vervolgens ongebruikt in de papierbak verdwijnen. Ook al houdt 50% van de Nederlandse kantoormedewerkers geen rekening met de kosten van een printje, maar liefst 78 procent irriteert zich wel aan collega's die maar raak printen zonder stil te staan bij het milieu. Het blijft echter niet bij "wijzen naar collega's"; 30 procent van de ondervraagden geeft aan foutieve prints zelfs te gebruiken als kladpapier.

Documentbeveiliging ondergeschoven kindje

Bijna de helft van de Nederlanders laat wel eens vertrouwelijke documenten slingeren op het bureau of bij de printer. Desondanks vinden zes op de tien kantoormedewerkers dat de printers op kantoor beveiligd moeten worden. De helft hiervan geeft ook aan dat mensen veel te slordig omgaan met vertrouwelijke documenten. Martin Trampe: "Beveiliging van documenten wordt steeds belangrijker.

Daarnaast wordt het vanuit de regelgeving steeds belangrijker om inzichtelijk te maken wat er met die documenten gebeurt: wie print wat en wanneer? Daarom leveren wij bij onze apparatuur steeds vaker identificatiemogelijkheden. Gebruikers moeten zich bijvoorbeeld met een pasje of logincode bij de printer bekendmaken voordat ze een printje kunnen maken."

Nederlander kickt op knopjes

Printen alleen is voor de Nederlander niet genoeg. Dubbelzijdig printen, nieten, scannen en kant en klare boekjes uitdraaien, allemaal zaken die 36 procent van de ondervraagden van zijn printer verwacht. Daarnaast vindt bijna een kwart het leuk om te weten wat ‘hun' apparaat allemaal kan en bijna twee op de vijf zullen elke optie van de printer ook daadwerkelijk uitproberen en gebruiken. Trampe: "Multifunctionele printers kunnen steeds meer en worden in toenemende mate uitgerust als slimme desktops. Met de nieuwe Canon imageRUNNER ADVANCE multifunctionele printsystemen kun je tegenwoordig bij de printer nog wijzigingen in documenten aanbrengen, documenten mailen en allerlei handige bewerkingen uitvoeren zonder dat je hoeft terug te lopen naar je computer. Dit scheelt de gebruikers een hoop tijd en werk... en de baas uiteindelijk een hoop geld."

 

 

Plaats op:
Datum: 10 november 2009
Bron: Canon
Gerelateerde artikelen  
17-09-2019 Nieuws Nederlandse mkb-bedrijven lopen risico door onbeveiligde printers
09-06-2008 Nieuws Printer het slechtst beveiligd bij bedrijven
23-12-2010 Nieuws HP en TROY bieden Antifraude-oplossing met Secure Document Printing
04-02-2010 Nieuws Lexmark biedt beveiligde printomgeving met SafeCom
30-01-2012 Nieuws Studenten hacken computernetwerk via printer
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,82 seconden.