Nieuws  
 

TranSec 2009 in de RAI Amsterdam zag op 3 juni de lancering van Kromek's 311 + Scanner, een revolutionaire desktop controle-eenheid die de veiligheid bij luchthaven screening zal veranderen. Het 311 + apparaat maakt gebruik van multi-spectrale digitale detectoren om voor een snelle, accurate identificatie van de materialen, het is vernoemd naar de 3-1-1 beperkingen die zijn opgelegd door de Amerikaanse Transport Security Association (TSA) als reactie op de dreiging van het terrorisme met vloeibare explosieven . De regel is momenteel van toepassing op alle grote Europese en Amerikaanse luchthaven terminals en beperkt het vervoer van vloeistoffen in de handbagage.

Kromek's 311 + scanner biedt een oplossing voor de beperkingen op vloeistoffen vervoer, door screening en clearing van vloeistoffen in de handbagage van de passagier, waardoor gemakkelijker en veiliger reizen mogelijk wordt en de verkoop van vloeibare belastingvrije artikelen op de luchthaven terminals mogelijk blijft.

De 311 + is de nieuwste technologische innovatie van Kromek, die is gespecialiseerd in materialen identificatie-en 3D-x-ray imaging. Kromek is momenteel haar oorspronkelijke, eerste-generatie flesscanner aan het testen op luchthavens wereldwijd.

De vraag voor ultra-betrouwbare scanning technologie op luchthavens groeit als gevolg van verhoogde inspanning van de toezichthouders en de luchthavensector om de beperkingen op de passagiers die vloeistoffen aan boord van vliegtuigen willen brengen te verminderen. Met behulp van de 311 + Scanner, kunnen luchthavens passagiers in staat stellen vrij vervoer van vloeibare producten, zoals alcohol, aan boord van vluchten mogelijk te maken. Hierdoor kunnen zij de duty-free-inkomsten behouden.

De Kromek 311 + scanner maakt gebruik van een niet-invasieve x-ray-techniek die een analyse van de volledige inhoud van de TSA gespecificeerd 3-1-1 plastic zakken en kleine pakketten mogelijk maakt door het gebruik van multi-spectrale x-ray detectoren, om te bepalen of de vloeistof een bedreiging vormt. Het systeem biedt een eenvoudige pass / fail antwoord voor alle items die worden getest, zonder de noodzaak van een monster of het openen van de zak of flessen.

"We zijn zeer trots op onze 311 + scanner en opgewonden over haar marktpotentieel," zei Arnab Basu, chief executive van Kromek. "Na getuige te zijn geweest van het 'appeal' van onze flesscanning-technologie, die we momenteel wereldwijd testen, zijn we overtuigd van het commerciële succes."

"Kromek is voortdurend in ontwikkeling en fine-tuned haar technologie routekaart in lijn met commerciële mogelijkheden" voegt Basu toe "Door partnerschappen, en met de voortdurende steun van onze investeerders, zullen we de veiligheid in de vervoersindustrie helpen om een extra mogelijkheid te bieden in samenhang met en in overeenstemming met de behoeften van onze mondiale samenleving."

 

Informatie over Kronek :

Founded in 2003 and formerly known as Durham Scientific Crystals, Kromek was spun-out of Durham University's physics department.
Kromek specialises in the development of disruptive technology solutions for a broad range of commercial markets. It is currently pioneering digital colour imaging for x-rays and advanced 3D imaging for the medical, security, industrial inspection and defence markets.

Kromek has developed a family of products for the global aviation and border security markets to combat threats posed by liquid based explosives and smuggling of narcotics dissolved in alcohol. The first scanners were launched in Dubai and Washington DC, where Tony Blair provided the guest speech.

The company expects exponential growth during 2009/2010 and has had strong support from investors, having raised significant VC funding to support its commercial expansion. Kromek has raised over £10m of private equity financing including £2m in 2009.

Kromek is running number of funded programmes including one by the UK Home Office for developing security screening technologies and, last year, the company was awarded an R&D grant of £250,000 from regional development agency One North East, to develop new generation capabilities for the industrial inspection sectors.

In recent years Kromek's achievements have been recognised with awards from:

·Institute of Engineering and Technology - winner of the 2008 IET Awards for Security and Transport and highly commended in the emerging technologies category;
·Barclays Technology Company of the year, 2006;
. O2 Innovation company of the year in 2007;
· Innovation company of the Year in NE Busi

 

Plaats op:
Datum: 9 juni 2009
Gerelateerde artikelen  
09-06-2009 Nieuws CarSCAN ™ op de TranSec in de Rai gepresenteerd
30-11-2006 Nieuws STRATEGIC REVIEW OF INITIAL ELECTRONIC SECURITY
14-08-2007 Nieuws Gratis online virusscanner
08-02-2011 Nieuws Axis deelt eerste Channel Awards uit
07-12-2006 Nieuws Europese commissie investeert in anti-phishing onderzoek
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,32 seconden.