Nieuws  
 

Check Point Research heeft zijn Global Threat Index van januari 2020 gepubliceerd. Hieruit blijkt dat Emotet de meest voorkomende malware-dreiging was voor de vierde opeenvolgende maand en in deze periode werd verspreid door spam-campagnes over het coronavirus.

De e-mails lijken te vermelden waar het coronavirus zich verspreidt of bieden meer informatie over het virus, waarbij slachtoffers worden aangemoedigd om de bijlagen te openen of op de links te klikken die, indien geopend, proberen Emotet te downloaden op hun computer. Emotet wordt voornamelijk gebruikt voor het verspreiden van ransomware of andere kwaadaardige campagnes.

"Net als vorige maand bestaan de 'most wanted' cyberbedreigingen uit veelzijdige malware zoals Emotet, XMRig en Trickbot, die samen meer dan 30% van de organisaties wereldwijd troffen", zegt Maya Horowitz, Director, Threat Intelligence & Research, Products bij Check Point. "Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun werknemers de actuele spam-e-mails kunnen herkennen die worden gebruikt om deze bedreigingen te verspreiden. Ook moeten ze beveiliging implementeren die voorkomt dat deze bedreigingen hun netwerken infecteren en leiden tot ransomware-aanvallen of data-exfiltratie."

Plaats op:
Datum: 19 februari 2020
Gerelateerde artikelen  
26-11-2019 Nieuws Check Point waarschuwt dat grootste botnet Emotet terug is
16-10-2019 Nieuws Emotet Botnet bron van grote spamcampagnes
22-01-2020 Nieuws Check Point waarschuwt voor spam met Emotet-malware
17-12-2019 Nieuws Mobiele malware in top meest actieve cyberdreigingen
21-12-2018 Nieuws 1 op de 3 bedrijven geïnfecteerd door cryptominers
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
´┐Ż 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,79 seconden.