Nieuws  
 

Proofpoint gaat in zijn zesde jaarlijkse State of the Phish-rapport dieper in op de kennis, kwetsbaarheid en weerstand van gebruikers met betrekking tot phishing. Een van de belangrijkste bevindingen is dat bijna 90 procent van de ondervraagde organisaties wereldwijd het doelwit was van Business Email Compromise (BEC)- en spear phishing-aanvallen. Dit geeft aan dat cybercriminelen zich blijven richten op individuele eindgebruikers. 78 procent gaf ook aan dat trainingen op het gebied van veiligheidsbewustzijn resulteerden in een verminderde kwetsbaarheid voor phishing.

In Proofpoints jaarlijkse State of the Phish-rapport worden gegevens geanalyseerd van bijna 50 miljoen gesimuleerde phishing-aanvallen bij Proofpoint-klanten in het afgelopen jaar. Daarnaast bevat het rapport antwoorden van meer dan zeshonderd informatiebeveiligers in de VS, Australië, Frankrijk, Duitsland, Japan, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Het rapport analyseert ook fundamentele kennis over cybersecurity van meer dan 3.500 werkende volwassenen die in dezelfde zeven landen zijn ondervraagd.

"Effectieve training in veiligheidsbewustzijn moet zich toespitsen op de onderwerpen en het gedrag die het belangrijkst zijn voor de missie van een organisatie", aldus Joe Ferrara, Senior Vice President en General Manager Security Awareness Training bij Proofpoint. "We bevelen een mensgerichte aanpak van cybersecurity aan door organisatiebrede trainingen voor veiligheidsbewustzijn te combineren met gerichte, risicogestuurde voorlichting. Het doel is om gebruikers in staat te stellen aanvallen te herkennen en te rapporteren."

Het rapporteren van verdachte e-mails door eindgebruikers, een belangrijke graadmeter voor het meten van positief werknemersgedrag, is ook onderzocht in het rapport van dit jaar. Het aantal gerapporteerde berichten steeg het afgelopen jaar aanzienlijk. Eindgebruikers meldden meer dan negen miljoen verdachte e-mails in 2019, een stijging van 67 procent ten opzichte van 2018. Deze toename is een positieve ontwikkeling voor informatiebeveiligers, aangezien Proofpoint ziet dat aanvallers steeds meer overgaan naar gerichte, gepersonaliseerde aanvallen in plaats van grootschalige aanvallen. Gebruikers moeten steeds waakzamer worden om geavanceerde phishing te identificeren. Meldingssystemen stellen werknemers in staat om informatiebeveiligers te waarschuwen voor potentieel gevaarlijke berichten die de verdediging van de organisatie hebben weten te omzeilen.


Plaats op:
Datum: 27 januari 2020
Bron: Proofpoint
Gerelateerde artikelen  
12-07-2019 Nieuws Gegevensbescherming belangrijke uitdaging voor eindgebruikers
22-10-2019 Nieuws Cybersecurity-trainingskit van NCSAM Champion Proofpoint
31-05-2019 Nieuws Emotet goed voor 61% van kwaadaardige payloads
27-06-2019 Nieuws Een derde van de organisaties vatbaar voor phishing
10-09-2019 Nieuws Menselijk handelen vereist bij bijna alle cyberaanvallen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,77 seconden.