Nieuws  
 

Fortinet is door gemeentelijk werkbedrijf Senzer gekozen voor de security-oplossingen van Fortinet. De oplossingen beveiligen de volledige netwerkomgeving en bieden inzicht in de verkeersstromen; de bijbehorende rapportages helpen bij het aantonen dat Senzer voldoet aan de AVG. Doordat het werkbedrijf de volledige netwerkbeveiliging heeft geconsolideerd, verwacht het een besparing tot 70% aan beheertijd.

Senzer geeft uitvoering aan de Participatiewet voor zeven gemeentes in de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel. Het bedrijf legt verbinding tussen werkgever en werkzoekende en verzorgt de inkomensondersteuning, arbeidsintegratie en sociale werkvoorziening voor zijn cliënten. De organisatie heeft 600 werkplekken, verdeeld over het hoofdgebouw in Helmond en twaalf kleinere locaties in de regio. Voorheen waren dit eilanden waarop verschillende modellen firewalls stonden die afzonderlijk beheerd moesten worden. Na een fusie moest de interne ICT afdeling van Senzer de informatiesystemen op een nieuwe manier optimaliseren en beveiligen. Jeroen van den Eijnden, senior system engineer bij Senzer: “Na een selectieprocedure kwamen we uit bij Fortinet. De Fortinet Security Fabric is een totale security benadering, die de netwerk- en beveiligingsoplossingen van Fortinet verbindt. Zo konden we het netwerk opnieuw inrichten, beveiligen én beheren via één centraal dashboard. Voor ons was het mooie dat Fortinet het complete pakket met end-to-end inzicht bevat.”

Samen met channelpartner 4IP zijn er meerdere Fortinet securityoplossingen geïmplementeerd, waaronder FortiManager voor het beheer van alle applicaties, FortiSwitch  voor betere netwerkprestaties en de FortiGate Next-Generation Firewall. Van der Eijnden: “Deze voert in-line scans uit die het verkeer onderzoeken op kwaadaardige content en houdt deze tegen. Omdat de firewall application-aware is, kan het applicaties  herkennen en op basis daarvan toegang regelen.De firewall herkent bijvoorbeeld Office 365 en dat is van belang omdat we de gang naar Microsoft Azure ingezet hebben. Voorheen moesten we handmatig IP-nummers opvoeren om applicaties toegang te geven. Nu werken we met de applicatieprofielen van Fortinet. Deze komen vanuit de FortiGate Cloud en zijn dus altijd actueel. Dat is een belangrijke toegevoegde waarde.”

Door het gebruik van FortiAnalyzer krijgt Senzer breed inzicht in wat het op het netwerk gebeurt. Dat is ook belangrijk voor de CISO, die moet kunnen aantonen dat er geen privacygevoelige gegevens naar buiten gaan. “Met FortiAnalyzer analyseren we de verkeersstromen en genereren we allerlei statistische informatie. Zo begrijpen we wat onze mensen doen, hoe de verkeersstromen lopen en wat de belasting van de internetverbinding is. Met die rapportages kunnen we bijvoorbeeld aantonen dat we voldoen aan de AVG. Bovendien zorgen we ervoor dat we door de vervanging van losse beveiligingsproducten voor een geconsolideerde netwerkbeveiliging, ongeveer 60 tot 70% gaan besparen op het netwerkbeheer.”

Plaats op:
Datum: 13 januari 2020
Bron: Fortinet
Gerelateerde artikelen  
26-07-2018 Nieuws Fortinet breidt security-oplossingen voor het Google Cloud Platform uit
13-12-2018 Nieuws Fortinet en Symantec werken samen aan cloud-gebaseerde beveiligingsdienst
28-02-2017 Nieuws Fortinet beveiligt TU Delft
26-06-2017 Nieuws Samenwerking Fortinet en Microsoft voor cloud-beveiliging
14-02-2010 Nieuws Fortinet levert 500.000ste beveiligingsappliance
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,81 seconden.