Nieuws  
 

Videobewakingsspecialist Siqura en Siemens Oostenrijk slaan de handen ineen voor de beveiliging van de Oostenrijkse Plabutschtunnel. Op verzoek van de Austrian Autobahnen- und Schnellstraßen-Finanzierungs-Aktiengesellschaft (ASFiNAG), heeft Siqura een videobewakingssysteem en incidentdetectie geïnstalleerd. De Plabutschtunnel is de op één na langste tunnel met twee pijpen van Europa.

Samen met Siemens Oostenrijk heeft Siqura de tunnel uitgerust met 32 op afstand bestuurbare camera’s, 141 vaste camera’s en 237 intelligente camera’s met incidentdetectie en verkeersmonitoring.

Christian Gobiet van Siemens, de projectcoördinator voor de Plabutschtunnel, legt uit dat dit project een race tegen de klok was, omdat het complete systeem binnen één jaar besteld, geïnstalleerd en operationeel moest zijn: “Een uitdaging die je alleen gaat halen als je een partner hebt waar je op kunt vertrouwen en die hebben we. We moesten snel handelen, dus dat deden we. Er was geen tijd om te experimenteren met nieuwe technologieën. We moesten bestaande producten gebruiken die zichzelf al hadden bewezen in de praktijk. Producten waarvan we wisten dat Siqura ze op tijd kon leveren.”

Chrispijn in de Bosch, sales-coördinator Europa bij Siqura, over de samenwerking met Siemens Oostenrijk: “We werken al tientallen jaren samen met Siemens Oostenrijk en daar zijn we ontzettend trots op. Wat mij betreft is dit project het hoogtepunt van onze samenwerking, omdat we in zeer korte tijd de wegen van de Plabutschtunnel hebben uitgerust met het beste van het beste dat er beschikbaar is op het gebied van camerabewaking.”

De Plabutschtunnel biedt reizigers de mogelijkheid om onder de Oostenrijkse stad Graz door te rijden en ondanks het feit dat de tunnel “slechts” 10 kilometer lang is, bevatten de beide pijpen allebei twee wegen wat in totaal neerkomt op 40 kilometer snelweg. De Plabutschtunnel is de drukste lange tunnel van Oostenrijk, maar heeft toch nooit te kampen met files, omdat de capaciteit van de tunnel ruim voldoende is voor alle reizigers die er gebruik van maken.

Plaats op:
Datum: 9 december 2019
Gerelateerde artikelen  
04-03-2019 Nieuws Siqura camera's in toekomstige Rijnlandroute N434 tunnel
14-04-2006 Nieuws De nieuwe IRM dual bewegingsdetector van Siemens reduceert valse alarmen
25-10-2006 Nieuws Netwerkbeveiliging: Siemens en Stonesoft werken samen in Belgi
31-10-2006 Nieuws Nauwe samenwerking GTI en Siemens in gebouwentechniek
28-11-2007 Nieuws Detectiesysteem Siemens norm in terrorismebestrijding
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,76 seconden.