Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

Het gebruik van een antivirusprogramma op de smartphone is nog geen gemeengoed. Dit blijkt uit onderzoek van PhoneGigant.nl, specialist in onderdelen van mobiele telefoons, dat uitgebreid onderzoek deed naar de veiligheidsbeleving van smartphonebezitters. Minder dan een derde van alle eigenaren van een smartphone heeft een anti-virus scan op de smartphone geïnstalleerd, terwijl zij hun pc of laptop wel vaak (82,2%) extra beveiligen.

Van de 1500 ondervraagde smartphonebezitters geeft 82,2% aan dat zij hun laptop of computer hebben beveiligd met aanvullende software. Van dezelfde ondervraagden laat slechts 30,4% weten dat dit ook voor hun smartphone geldt.

Hoewel mobiele besturingssystemen doorgaans minder kwetsbaar zijn dan het voor desktop ontwikkelde Windows, zijn er toch vele voorbeelden van virussen, malware en andere schadelijke software die speciaal voor mobiele Android-apparaten ontwikkeld is.

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan waarbij ze het reeds ingebouwde antivirus systeem van Android vergeleek met enkele antivirus-apps.

Zowel bij malafide apps als bij phishingwebsites was het resultaat duidelijk in het voordeel van de apps. Toch lijken veel smartphonegebruikers te vertrouwen op de standaardbescherming van hun telefoon.

Plaats op:
Datum: 23 augustus 2019
Gerelateerde artikelen  
10-03-2011 Nieuws Android populair onder computercriminelen
11-01-2012 Nieuws Smartphone is Trojaans paard
01-07-2010 Nieuws F-Secure biedt verbeterde bescherming voor Android-platform
17-09-2013 Nieuws Online fraude kost één op de tien consumenten geld
28-06-2006 Nieuws FortiClient beschermt mobieltjes tegen hackers, spam en virussen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,78 seconden.