Nieuws  
 

Equistone Partners Europe (“Equistone”), een van Europa’s meest vooraanstaande participatiemaatschappijen met een focus op het middensegment, is overeengekomen Heras (“Heras” of “het bedrijf”) over te nemen van CRH plc. Heras, met zijn hoofdkantoor in Oirschot, is een vooraanstaand leverancier van perimeter protection oplossingen. Het managementteam van de onderneming verwerft een minderheidsbelang in het bedrijf. Heras blijft onder leiding staan van Gilles Rabot, die in 2015 toetrad tot het bedrijf. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt en voor de overname is nog goedkeuring vereist van de betreffende mededingingsautoriteiten.
 
Heras is in 1952 opgericht en levert mobiele en permanente perimeter protection oplossingen en producten, zoals hekwerken, handbediende en automatische poorten, slagbomen voor toegangscontrole en elektronische perimeter detectieproducten.
 
Het portfolio van Heras omvat permanente oplossingen voor een gemiddeld tot hoog beveiligingsniveau die worden gebruikt in allerlei toepassingen, van grenscontrole, militaire bases en vitale infrastructuur tot scholen en speelplaatsen. Deze oplossingen zijn af te stemmen op de specifieke wensen van de klant en kunnen worden aangevuld met installatie, systeemintegratie, inbedrijfstelling-, onderhouds- en reparatiediensten. De mobiele beveiligingsproducten van het bedrijf worden voornamelijk gebruikt voor het beveiligen van bouwterreinen en grote evenementen, met afnemers als bouwbedrijven, overheidsinstanties, evenementorganisatoren, verhuurbedrijven, distributeurs, groothandelaren en installateurs.
 
Het bedrijf heeft een sterke Europese aanwezigheid, met verkoopkantoren in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Noorwegen, Duitsland en Frankrijk. De productiefaciliteiten zijn gevestigd in Nederland, België, Frankrijk, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. Heras heeft meer dan 1.100 medewerkers in dienst en realiseert een jaaromzet van ruim 220 miljoen euro.
 
Met de overname door Equistone van CRH plc, wil Heras verder groeien als platform door te kijken waar potentiële aanvullende kansen liggen in een gefragmenteerde markt. Het bedrijf is ook van plan autonoom te groeien door nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, nieuwe klantrelaties op te bouwen en het bestaande netwerk te versterken.

Plaats op:
Datum: 25 juli 2019
Bron: Heras
Gerelateerde artikelen  
18-04-2018 Nieuws Heras rolt nieuwe merkstrategie uit in Europa
28-02-2019 Nieuws Schiphol kiest voor Heras
05-02-2019 Nieuws Heras wint tender voor beveiliging van hoogspanningsstations TenneT
15-11-2011 Nieuws Heras iGate in de prijzen
14-02-2013 Nieuws Heras beveiligt nieuw Stade Vélodrome Marseille
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.