Nieuws  
 

KnowBe4 heeft het Noorse technologiebedrijf CLTRe (spreek uit: culture) overgenomen. Het bedrijf gaat verder als een onafhankelijke dochtermaatschappij van KnowBe4.

CLTRe levert software waarmee bedrijven de volwassenheid van hun bedrijfscultuur kunnen onderzoeken op het gebied van dataveiligheid en cybercrimerisico’s. Het bedrijf beoordeelt dit op basis van zeven dimensies: gedragingen, verantwoordelijkheden, cognitie, normen, compliance, communicatie en houding. De resultaten van zo’n security culture assessment stellen bedrijven in staat maatregelen te nemen en hun bedrijfscultuur op deze gebieden te verbeteren. Dat is cruciaal bij het aanpakken van cybercriminaliteit. 94 procent van alle malware binnen organisaties komt binnen via e-mail. En 95 procent van de organisaties ervaart een kloof tussen de bestaande en gewenste bedrijfscultuur op het gebied van dataveiligheid.

De overname is voor beide partijen gunstig. Klanten van KnowBe4 krijgen toegang tot het wetenschappelijk onderbouwde assesment-platform van CLTRe en kunnen hiermee in kaart brengen hoe hun beveiligingscultuur door de tijd verbetert. En klanten van CLTRe krijgen toegang tot het platform van KnowBe4 voor phishing-simulatie en security awareness-training. De technologie van CLTRe - de CLTRe’s toolkit en het Security Culture Framework - zal later dit jaar beschikbaar komen voor alle KnowBe4-klanten.

Stu Sjouwerman, directeur en oprichter van KnowBe4: “De overname van CLTRe geeft KnowBe4 de beschikking over een aantal bijzonder nuttige tools waarmee klanten kunnen meten wat het belangrijkst is voor hun informatiebeveiliging: hun beveiligingscultuur. We zijn erg enthousiast om Kai Roer en het CLTRe-team in KnowBe4-team te verwelkomen en onze positie op het Europese vaste land te versterken.”

Kai Roer, CEO van CLTRe: “KnowBe4 is een innovatieve koploper en groeit momenteel ontzettend snel. Het specialisme van KnowBe4 op het gebied van de menselijke factor in IT-security sluit bovendien goed aan op die van ons. Met behulp van onze technologie zijn KnowBe4-klanten in staat om hun beveiligingscultuur door te meten, te benchmarken ten opzichte van andere bedrijven in hun sector, en inzicht te krijgen welke onderdelen aandacht behoeven. Bedrijven leren zo slimmere beveiligingsbeslissingen te nemen.”

Plaats op:
Datum: 22 mei 2019
Bron: KnowBe4
Gerelateerde artikelen  
03-05-2019 Nieuws Cyberrisico controleren van externe leveranciers met KnowBe4
05-03-2019 Nieuws KnowBe4 krijgt investering van KKR
13-08-2019 Nieuws KnowBe4 wapent IT’ers tegen phishing-aanvallen met zelflerende module
27-02-2019 Nieuws Bedrijfsleven reserveert niet genoeg geld voor adequate IT-beveiliging
27-12-2018 Nieuws KnowBe4 komt met PhishER
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,88 seconden.