Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

BrainCreators, specialist op het gebied van Artificial Intelligence (AI),is een samenwerking aangegaan met aXite om industriële omgevingen te beschermen en te optimaliseren met kunstmatige intelligentie. aXite is een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in cybersecurity en data driven procesoptimalisatie.

aXite heeft een aantal jaar geleden een innovatief monitoring (IDS) en preventie systeem (IPS) ontwikkeld voor Industriële Control Systemen (ICS-omgevingen). Dankzij de Artificial Intelligence van BrainCreators kan het systeem van aXite voortaan sneller en beter ongewone patronen in het dataverkeer herkennen. Hierdoor kunnen IT-afdelingen direct anticiperen bij een potentiële dreiging.

Het systeem van aXite biedt een volledige beveiliging van programmable logic controllers (PLC) en de aanverwante apparatuur die hiermee gemoeid is. PLC systemen regelen de aansturing van processen en machines. Vaak wordt gedacht dat deze systemen ‘stand alone’ staan en een ‘air gap’ de veiligheid garandeert. Echter zijn deze systemen steeds vaker verbonden met het internet en wisselen ze data uit met andere apparaten. Als cybercriminelen in staat zijn om deze PLC systemen te beïnvloeden kunnen er situaties ontstaan die grote impact hebben op het bedrijf en soms zelfs de gehele samenleving. Denk bijvoorbeeld aan een inbreuk op het PLC systeem van een energiecentrale, waardoor een volledige stad zonder stroom komt te zitten.

“Vanwege de toenemende digitalisering binnen industriële omgevingen neemt de hoeveelheid data alleen maar toe. Deze grote hoeveelheden data moeten gecontroleerd en beschermd worden tegen cyberaanvallen en dit gaat beter en sneller met AI,” aldus Bert Willemsen, partner bij aXite. “Dankzij de technologie van BrainCreators is ons systeem voortaan in staat om sneller en beter ongewone patronen te ontdekken. Daarnaast kan de data door het monitoren en analyseren direct worden ingezet om business processen te ondersteunen of te optimaliseren. Denk hierbij aan het vroegtijdig signaleren van onderhoud of smart maintenance oplossingen.”

“Klanten van aXite krijgen te maken met steeds meer data, waardoor het monitoren van datastromen erg lastig is geworden. AI maakt het monitoren van deze datastromen efficiënter doordat het afwijkende data sneller en beter kan opsporen, aldus Jasper Wognum, CEO bij BrainCreators. “Door middel van algoritmen kan onze technologie patronen in kaart brengen en afwijkende data eenvoudig herkennen. Echter speelt de menselijke factor nog altijd een grote rol bij security management en -beheer. Het is daarom belangrijk dat de geïdentificeerde afwijkingen in de datastroom door een mens worden gecontroleerd om potentiële dreigingen te voorkomen.”

Plaats op:
Datum: 22 mei 2019
Bron: BrainCreators
Gerelateerde artikelen  
21-04-2017 Nieuws T-Systems beveiligt industriële systemen met nieuwe oplossingen
09-10-2019 Nieuws BEAST voor gedragsanlayse van G DATA
15-04-2019 Nieuws Nieuw zakelijk beveiligingsportfolio van G DATA
21-01-2019 Nieuws Kaspersky Lab ontdekt kwetsbaarheden in software van industriële computers
27-11-2018 Nieuws G DATA DeepRay levert in strijd tegen cybercriminaliteit
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,82 seconden.