Nieuws  
 

G DATA Software biedt met G DATA Business LineUp 14.2 beveiliging op basis van Artificial Intelligence, machine learning, VM Security en multi-client functionaliteit. De nieuwe G DATA Business Solutions 14.2 is vanaf nu beschikbaar.

G DATA Business Solutions 14.2 is dankzij DeepRay technologie in staat om veel sneller gecamoufleerde malware te detecteren vergeleken met traditionele beveiligingsoplossingen. De technologie brengt de detectie van dreigingen naar een hoger niveau met behulp van Artificial Intelligence en is gebaseerd op een zelflerend systeem, die camouflage malware rechtstreeks op de computer van de klant detecteert. Op deze manier komen cybercriminelen niet meer weg met het aanpassen van de vermomming van malware maar moeten ze de malware zelf herschrijven.

G DATA Deepray gebruikt een neuraal netwerk dat bestaat uit verschillende perceptrons om verdachte processen te identificeren en te analyseren. Het netwerk werkt met een algoritme dat voortdurend wordt getraind door middel van adaptief leren en de expertise van G DATA analisten. Daarbij worden diverse soorten uitvoerbare bestanden gecategoriseerd aan de hand van verschillende indicatoren zoals: de verhouding tussen bestandsgrootte en uitvoerbare code, de gebruikte compiler versie en het aantal geïmporteerde systeemfuncties.

Als DeepRay beslist dat een bestand verdacht is, wordt er een diepe analyse uitgevoerd in het  geheugen van het overeenkomstige proces. Dit omvat het identificeren van patronen die kunnen worden geassocieerd met bekende malwarefamilies of algemeen kwaadaardig gedrag. Dankzij DeepRay detecteren de beveiligingsoplossingen van G DATA gecamoufleerde schadelijke bestanden veel eerder dan oudere technologieën. Op deze manier kan een malware campagne al in een vroeg stadium worden voorkomen.

Veilig werken met virtuele machines
Virtual Desktop Infrastructures (VDI) worden in veel bedrijven toegepast. Voor IT-beheerders zijn antivirusoplossingen niet altijd even gemakkelijk te beheren, vanwege de vele middelen die nodig zijn om signature updates uit te voeren. Met de nieuwe G DATA VM Security technologie worden virtuele omgevingen beschermd via een externe scanserver. Daarnaast wordt er een signature-less Light Agent op elke virtuele client gebruikt, inclusief alle G DATA technologieën zoals DeepRay® en AntiRansomware. Alleen de op handtekening gebaseerde scanprocessen worden uitbesteed aan de scanserver. Hierdoor kunnen gebruikers hardware- en onderhoudskosten besparen. G DATA VM Security ondersteunt tevens Microsoft HyperV en VMware vSphere virtualisatieplatforms.

IT-beheerders zorgen voor de beveiliging van hun klanten en beheren de beveiligingsarchitectuur voor hen. G DATA heeft daarom een multi-client functionaliteit ingebouwd in haar managed endpoint security en endpoint protection bedrijfsoplossingen. Dankzij de multi-client functie kunnen G DATA beveiligingsoplossingen voor meerdere klanten of vestigingen door één organisatie worden beheerd. Dit bespaart tijd en opslagcapaciteit.

Plaats op:
Datum: 15 april 2019
Bron: G DATA
Gerelateerde artikelen  
27-11-2018 Nieuws G DATA DeepRay levert in strijd tegen cybercriminaliteit
20-02-2017 Nieuws Nieuwe oplossing voor endpoint-beveiliging van Clavister
09-10-2019 Nieuws BEAST voor gedragsanlayse van G DATA
22-05-2019 Nieuws BrainCreators en aXite beschermen met AI industriële omgevingen
19-10-2017 Nieuws Atos komt met oplossing in de strijd tegen cyberaanvallen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,81 seconden.