Nieuws  
 

Securitas start als eerste particuliere beveiligingsorganisatie met een opleiding voor medewerkers tot Beveiliger 2 in eigen huis. Er is een trainingslocatie in Breukelen geopend waar Securitas samen met Zadkine Veiligheidsacademie de opleiding aan onder andere zij-instromers gaat aanbieden.
 
De nieuwe opleiding van Securitas is niet alleen geschikt voor jongeren, maar juist ook voor volwassenen, waaronder zij-instromers.  De opleiding wordt binnen één jaar afgerond en is op maat gemaakt. Zo staan er niet alleen theoretische vakken op het programma, maar is er daarnaast aandacht voor Het Nieuwe Beveiligen, de beveiligingsvisie van Securitas waarin een integrale en proactieve aanpak centraal staat.

Verbinding theorie en praktijk
Eigen opleidingsfaciliteiten in deze vorm en omvang zijn uniek in de Nederlandse veiligheidsbranche. Tijdens de feestelijke opening van de locatie werd de samenwerkingsovereenkomst met Zadkine Veiligheidsacademie getekend. Directeur a.i. Dick Swijgman noemt de samenwerking met Securitas een goede aanvulling op het huidige opleidingsaanbod. ‘Met name de verbinding tussen theorie en praktijk is zeer waardevol. Het maakt het rooster afwisselend waardoor de opleiding leuk is om te volgen en de slagingskans stijgt. Daarnaast kunnen we door het delen van kennis ook onze andere opleidingen voorzien van de nieuwste ontwikkelingen', aldus Swijgman.

Opleiding Beveiliger
De module betreft de opleiding Beveiliger MBO 2 Crebo 25407 en dan de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) voor volwassenen. De theoretische beveiligersvakken en generieke mbo-vakken worden verzorgd door Zadkine, de praktijktrainingen door praktijkopleiders van Securitas. De komende anderhalf jaar worden in Breukelen circa 420 leerlingen opgeleid. Daarnaast leidt Securitas in samenwerking met andere roc’s nog eens enkele honderden beveiligers op in Amsterdam, Rotterdam, Assen en in het zuiden van het land.

1.500 vacatures
Extra opleidingsmogelijkheden voor beveiligers zijn nodig omdat het marktaandeel van Securitas groeit. Securitas breidt haar team met beveiligers daarom fors uit. Dit jaar zijn ruim 1.800 vacatures beschikbaar waarvan 1.500 voor beveiligers.

Plaats op:
Datum: 21 maart 2019
Bron: Securitas Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
01-04-2019 Nieuws Securitas en Zadkine openen eerste trainingslocatie in Breukelen
20-02-2019 Nieuws Securitas breidt team met ruim 1.500 beveiligers fors uit
31-10-2008 Nieuws Zadkine opent Veiligheidsacademie
28-03-2013 Nieuws 247 Security gaat beveiligers opleiden
27-11-2009 Nieuws Securitas tekent contract met gemeente Rotterdam
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,82 seconden.