Nieuws  
 

De Duitse infrastructuurproducent LANCOM breidt zijn productportfolio uit met een complete reeks van next-generation firewalls voor kleine en middelgrote bedrijven. De LANCOM R&S Unified Firewalls zijn totaaloplossingen tegen cybercriminaliteit. Ze voorzien in alles van klassiek Unified Threat Management (UTM) tot geavanceerde beveiligingstechnologieën zoals sandboxing en machine learning. De next-generation firewalls zijn per direct verkrijgbaar via LANCOM-partners.
 
Het toenemende aantal cyberbedreigingen stelt steeds hogere eisen aan de bedrijfsbeveiliging, gegevensbescherming en beschikbaarheid van complexe IT-systemen. LANCOM komt aan deze eisen tegemoet met zijn eerste firewall-reeks. Deze voegt een robuuste beveiligingslaag toe aan zijn bestaande oplossingen voor WAN, LAN en WLAN.
 
Grafische interface neemt complexiteit weg
De nieuwe firewalls werden samen met zusteronderneming Rohde & Schwarz Cybersecurity ontwikkeld en kunnen op intuïtieve wijze worden bediend via een innovatieve gebruikersinterface. Bedrijven beschikken daarmee over een helder overzicht van alle beveiligde domeinen binnen hun organisatie. Via de gebruikersinterface kunnen administratoren de beveiliging op eenvoudige wijze instellen en toepassen. Zo kunnen zij voorheen complexe en tijdrovende configuratietaken snel en betrouwbaar uitvoeren. Hetzelfde geldt voor de controle van de firewall en de naleving van de wet- en regelgeving. Redundante hardware zorgt voor hoge beschikbaarheid van de systemen.
 
De firewalls bieden effectieve bescherming tegen malware door betrouwbare detectie van verdachte bestanden. Om bescherming te bieden tegen nog onbekende bedreigingen (zero-day exploits) worden verdachte bestanden naar een beveiligde cloud geüpload en in een afgeschermde sandbox-omgeving opgestart. Geavanceerde machine learning-functionaliteit zorgt daarbij op de achtergrond voor een betrouwbare identificatie en blokkering van malware. De voor dit doel gebruikte cloud-dienst wordt in Duitsland gehost en voldoet aan alle EU-regels voor gegevensbescherming.
 
Om bescherming te bieden tegen uiterst complexe cyberaanvallen maken de UTM-firewalls gebruik van de R&S PACE2 Deep Packet Inspection Engine. Deze zorgt voor een nauwgezette classificatie van het netwerkverkeer, de gebruikte protocollen en applicaties. De engine biedt daarnaast bescherming tegen datalekken en gegevensverlies, ook op Layer 7-niveau. Bedrijven kunnen met fijnmazige beveiligingsregels het gebruik van specifieke toepassingen, zoals streaming-diensten en browsers, actief beheren. De antivirus- en anti-spam-engine biedt ook bescherming voor POP3- en SMTP-e-mailaccounts.

Plaats op:
Datum: 21 maart 2019
Bron: LANCOM Systems
Gerelateerde artikelen  
09-07-2019 Nieuws Uitbreiding van Security-divisie Lancom Systems zet door
19-09-2018 Nieuws LANCOM wordt geïntegreerde netwerk- en security-aanbieder
31-07-2018 Nieuws LANCOM en Rohde & Schwarz groeien samen verder
12-06-2018 Nieuws Fortinet breidt firewall uit met machine learning-functionaliteit
13-04-2010 Nieuws WatchGuard introduceert nieuwe security appliances
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
´┐Ż 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.