Nieuws  
 

Op de vraag wat IT-beslissers hun security professionals te bieden hebben, geeft slechts 24% doorgroeimogelijkheden aan. Dat blijkt uit de nationale security monitor die mede in opdracht van IT-dienstverlener Sogeti is uitgevoerd door marktanalist Pb 7 Research. Dezelfde respondenten verwachten dit jaar 10% meer personeel aan te nemen op het gebied van digitale veiligheid. Eén op de vier organisaties heeft in 2019 voornamelijk behoefte aan meer kennis voor de ontwikkeling van veilige software.

Security is een serieuze zaak. Dat bewustzijn is inmiddels bij alle organisaties aanwezig, zo leert de jaarlijkse security monitor. Tegelijkertijd wordt daar nog altijd niet volledig naar gehandeld. Zo blijkt dat 23% van de organisaties moeite heeft met het verantwoorden van IT-security-investeringen. Zowel richting aandeelhouders als interne verantwoording. Verder toont het onderzoek aan dat slechts een op de vijf bedrijven of instellingen een zogeheten ‘security-by-design’ aanpak heeft voor de ontwikkeling van nieuwe software. Veranderende wet- en regelgeving zoals de invoering van de AVG en de inzet van de cloud zijn de belangrijkste drijfveren voor de toename in security-activiteiten.

De groei in security-personeel wordt dit jaar het hoogst bij financiële dienstverleners. Zij geven aan dat ze naar verwachting 15% meer security-experts gaan aannemen. Gemiddeld ligt het groeipercentage voor de werving van security-professionals op 10%.

“De onderzoeksuitkomsten onderstrepen dat we nog intensiever moeten samenwerken tussen IT-bedrijven, hun klanten en het onderwijs. We moeten er samen voor zorgen dat ons land over meer security-expertise gaat beschikken. Omwille van onze digitale veiligheid. En ook om op die manier security professionals meer groeiperspectief te bieden. Met de inzet van ons zogeheten career framework biedt Sogeti security professionals alle ruimte en middelen om hun kennis voortdurend te verrijken. Daar profiteren onze klanten ook van in een wereld waarin ontwikkelingen op het gebied van security in een rap tempo veranderen,” vertelt Marco van den Brink, Chief Operating Officer bij Sogeti in Nederland.

“Met alle aandacht voor vele cyberaanvallen afgelopen jaren en de nieuwe privacywetgeving die in mei 2018 van kracht is gegaan, verrast het me dat relatief veel organisaties hun veiligheidszaken nog altijd niet op orde hebben. Die slag zal waarschijnlijk dit jaar geslagen worden. En dat is hard nodig als straks nog veel meer dingen aan het internet gaan hangen,” concludeert Peter Vermeulen, onderzoeker bij Pb7 Research.

Plaats op:
Datum: 7 februari 2019
Bron: Sogeti
Gerelateerde artikelen  
08-11-2018 Nieuws Sogeti breidt Red Teaming security diensten uit
24-05-2017 Nieuws Capgemini en Sogeti krijgen award voor security kennis
18-01-2019 Nieuws Onbekende cyberaanval is de grootste vrees voor 2019
23-12-2016 Nieuws Trend Micro en Sogeti sluiten strategische samenwerkingsovereenkomst
08-04-2013 Nieuws Hackers in Sogeti Challenge op security conferentie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,85 seconden.