Nieuws  
 

Check Point Software Technologies, cybersecurity-oplossingen, heeft het eerste deel van zijn Security Report 2019 gepubliceerd. Het rapport belicht de belangrijkste werkwijzen die cybercriminelen gebruiken om organisaties over de hele wereld en in alle sectoren aan te vallen, en het geeft beveiligingsprofessionals en C-level-managers de nodige informatie om hun organisaties te beschermen tegen cyberaanvallen en -bedreigingen van de vijfde generatie.

Het eerste deel van het Security Report 2019 gaat dieper in op de belangrijkste malware-trends en -technieken die de onderzoekers van Check Point het afgelopen jaar hebben opgemerkt. Enkele hoofdpunten:

  • Cryptominers domineerden het malware-landschap: Cryptominers bezetten de top vier van de meest voorkomende soorten malware en hadden wereldwijd impact op 37% van de organisaties in 2018. Ondanks een waardedaling van alle cryptovaluta’s, wordt nog steeds 20% van de bedrijven wekelijks getroffen door cryptomining-aanvallen. Bovendien zijn cryptominers recent sterk geëvolueerd, zodanig dat ze kwetsbaarheden van hooggeplaatste organisaties uitbuiten, en sandboxes en beveiligingsproducten omzeilen om hun besmettingsgraad te verhogen.
  • Mobiele apparaten blijven een target: Wereldwijd werd 33% van de organisaties getroffen door mobiele malware, waarbij de drie belangrijkste soorten malware het gemunt hadden op het Android-besturings­systeem. In 2018 waren er verschillende gevallen van mobiele malware die vooraf was geïnstalleerd op toestellen, en van apps in app-stores die in feite verborgen malware waren.
  • Multifunctionele botnets lanceren een reeks aanvallen: Bots waren de op twee na meest voorkomende soort malware: 18% van de organisaties werd getroffen door bots die DDoS-aanvallen uitvoeren en andere malware verspreiden. Besmetting door bots speelde een belangrijke rol in bijna de helft (49%) van de organisaties die in 2018 te maken kregen met een DDoS-aanval.
  • Ransomware-aanvallen nemen af: Ransomware werd in 2018 veel minder gebruikt en trof wereldwijd slechts 4% van de organisaties.

Check Point baseert het Security Report 2019 op gegevens uit zijn ThreatCloud, het grootste samenwerkingsnetwerk ter bestrijding van cybermisdaad. Dat netwerk houdt bedreigingsgegevens en aanvalstrends bij op basis van: een globaal netwerk van threat-sensors, onderzoek dat Check Point de afgelopen 12 maanden heeft uitgevoerd en een nieuwe enquête onder IT-professionals en C-level-managers die onderzoekt in welke mate zij zijn voorbereid op de huidige bedreigingen. Het rapport brengt de nieuwste bedreigingen in kaart die in verscheidene sectoren voorkomen en geeft een uitvoerig overzicht van de trends op het gebied van malware, opkomende datalekvectoren en cyberaanvallen op nationaal niveau. Het omvat bovendien deskundige analyses van Check Point-onderzoekers die organisaties inzicht geven in de complexiteit van de bedreigingen van vandaag en morgen, om hen daar op voor te bereiden.

Plaats op:
Datum: 29 januari 2019
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: CHECK POINT Software Technologies B.V.
Gerelateerde artikelen  
21-02-2019 Achtergrondartikelen Inrichting cloud en mobile zijn zwakste schakel binnen bedrijfsnetwerken
13-02-2019 Nieuws Slechts één op de vijf IT security-professionals is zich bewust van infecties …
13-04-2018 Nieuws Bedrijven niet voorbereid op cyberaanvallen vijfde generatie
20-11-2017 Nieuws Onderzoek wijst uit: alle bedrijven slachtoffer mobiele aanvallen
17-06-2019 Nieuws Patch de computer tegen BlueKeep-malware
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,85 seconden.