Nieuws  
 

Onbekendheid met het soort cyberaanvallen dat op ons afkomt, is de grootste securityvrees voor 2019. Dat blijkt uit de Nationale Security Monitor van Pb7 Research die mede in opdracht van Kaspersky Lab is uitgevoerd eind vorig jaar. 48% van de IT-beslissers van organisaties met minimaal 50 medewerkers hebben deze zorg. Verder vreest 40% van de respondenten voor een tekort aan de juiste technologische middelen en experts. Gebrek aan veiligheidsbewustzijn en draagvlak voor security-investeringen binnen de eigen organisatie is voor 13% van de IT-beslissers de grootste zorg in dit nieuwe jaar.
 
Op de vraag wat bedrijven en instellingen verwachten van hun securitysoftwareleveranciers staat meer en betere dreigingsinformatie boven aan de agenda van 58% van de IT-beslissers. Dat sluit aan bij de vrees voor het onbekende op het vlak van cyberaanvallen. Op dit moment zijn computerinbraken bij 19% van de respondenten de belangrijkste dreiging, op de voet gevolgd door DDOS-aanvallen (17%). Voor beide type cyberdreigingen wordt de impact het meest gevreesd, zo blijkt uit het onderzoek.

De Nationale Security Monitor geeft eveneens inzicht in adviezen aan de overheid. IT-beslissers zijn het erover eens dat de overheid meer met het bedrijfsleven moet samenwerken, grensoverschrijdende samenwerkingen moet aangaan en nadruk gaat leggen op een strategie die de overheid wapent tegen dreigingen van buitenaf. Deze drie adviezen zijn vrijwel even vaak genoemd in het onderzoek.

Plaats op:
Datum: 18 januari 2019
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Kasperksy Lab
Gerelateerde artikelen  
06-03-2019 Nieuws IT-Beslissers pleiten voor meer transparantie in security
12-09-2018 Nieuws Helft Nederlandse bedrijven zorgen over eigen cybersecurity
07-02-2019 Nieuws Weinig doorgroeimogelijkheden voor security-experts
25-04-2019 Nieuws Spoorloos cyberaanval uitvoeren is makkelijk
06-06-2019 Nieuws IT-beslissers zien geen taboe voor uitbesteden security
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.