Nieuws  
 

Uit onderzoek van Forrester Consulting en Venafi blijkt dat 80% van de ondervraagde bedrijven worstelt met het identificeren en beschermen van alle gebruikte apparatuur. 350 IT security professionals in Europa, de Verenigde Staten en Australië namen in juni 2018 deel aan het onderzoek 'Securing the enterprise with machine identity protection'. 69% vindt dat de identiteiten van apparatuur een centrale rol vervullen in de beveiliging en kwetsbaarheid van hun bedrijf.

Andere belangrijke onderzoeksconclusies zijn:

  • 47% verwacht dat het beschermen van de identiteiten van mensen en apparatuur binnen twee jaar net zo belangrijk wordt voor de organisatie. 43% denkt dat machine-identiteiten belangrijker worden.
  • 70% geeft toe dat ze minder dan de helft van alle gangbare apparaten op het bedrijfsnetwerk volgen. Bij het doorvragen naar welke machine-identiteiten ze monitoren bleek dat:
  •         56% alle identiteiten van apparaten monitoren die cloudplatformen gebruiken
  •         49% volgt de identiteiten van alle mobiele apparatuur
  •         49% volgt de identiteiten van fysieke servers
  •         Slechts 29% volgt SSH-sleutels
  •         Slechts 25% volgt de identiteiten van microservices en containers
  • Voor 61% is de  grootste zorg met betrekking tot het matig beschermen van de identiteiten van alle gebruikte apparatuur interne informatiediefstal of -verlies

Managen gebruikers- en machine-identiteiten
Het managen van alle identiteiten van zowel gebruikers als apparatuur met toegang tot bedrijfsinformatie en -applicaties is ontzettend veel werk, met mogelijk vergaande gevolgen voor de bedrijfsveiligheid. Traditioneel gezien ligt de focus van oplossingen voor ‘identity & access management’ (IAM) op mensen. De enorme groei van het aantal apparaten en machines dat op het netwerk is aangesloten, vereist meer aandacht voor het identificeren en beschermen daarvan.

Uit het onderzoek 'Securing the enterprise with machine identity protection' van Forrester Consulting blijkt dat nieuwe technieken zoals cloud en containerisatie de definitie van apparatuur hebben uitgebreid. Daar valt tegenwoordig ook alle software onder die fysieke apparaten emuleren, omdat die leiden tot een vloedgolf van nieuwe, snel veranderende identiteiten op bedrijfsnetwerken. Voor het effectief managen en beschermen van alle apparaten hebben organisaties bedrijfsbreed inzicht in alle identiteiten nodig en intelligentie die snel actie ondernemen mogelijk maakt, bij afwijkingen of incidenten.

Interessante ingangen voor cyberaanvallen
“Het is schokkend dat zoveel bedrijven zich onvoldoende bewust zijn van het belang alle identiteiten van de gebruikte apparatuur en machines te beschermen”, zegt Venafi CEO Jeff Hudson. “We investeren miljarden in het beschermen van gebruikersnamen en wachtwoorden, maar amper in de certificaten en sleutels die apparaten en machines gebruiken om zichzelf te identificeren en te authenticeren. Terwijl de apparatuur die op netwerken is aangesloten explosief groeit, investeren bedrijven nog steeds weinig in de benodigde intelligentie en automatisering om die kritische security assets effectief te beschermen. De ‘bad guys’ weten dat uiteraard, waardoor het voor hen interessante ingangen zijn voor een brede reeks van cyberaanvallen.”

Plaats op:
Datum: 18 oktober 2018
Bron: Venafi
Gerelateerde artikelen  
06-12-2018 Nieuws IT-securityexperts vertrouwen teveel op bescherming machine-identiteiten
31-12-2019 Nieuws Encryptiesleutels minder beveiligd dan wachtwoorden
02-04-2019 Achtergrondartikelen CIO onderzoek: certificaten veroorzaken vaker storingen
10-01-2020 Nieuws Drie grote cyberrisico’s voor 2020
17-02-2020 Nieuws Venafi waarschuwt voor malware gericht op backdoors
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.