Nieuws  
 

De Europese Unie heeft een overeenkomst gesloten met Airbus Defence and Space - via haar bedrijfsonderdeel Airbus CyberSecurity - en Atos voor het ontwikkelen van diensten, producten en oplossingen op het gebied van cyber security. Dit betekent dat beide partijen verantwoordelijk worden voor de bescherming van de IT-systemen van zeventien Europese instituten en agentschappen. Als onderdeel van de raamovereenkomst is een consortium onder leiding van Airbus Defence and Space voor minstens zes jaar voorkeursleverancier van cyber security-oplossingen voor de belangrijkste EU-instituten.
 
Als resultaat van de overeenkomst worden de EU-instellingen in staat gesteld een uniforme en hoogwaardige cyber security-oplossing voor alle zeventien entiteiten te realiseren, inclusief gedigitaliseerd toezicht, waarschuwings- en responsieve systemen, trainingen en onderzoek naar de ontwikkeling van een cyber security-routekaart om cyber-aanvallen in de toekomst effectief te kunnen bestrijden.
 
“Deze overeenkomst is een belangrijke mijlpaal voor ons. Het besluit van de Europese Unie om met Airbus CyberSecurity in zee te gaan is een bevestiging van de expertise en ondersteuning die we op het gebied van cyber security kunnen bieden. In dit tijdperk van verregaande digitalisering wordt cyber security voor steeds meer organisaties een belangrijk vraagstuk”, zegt Dirk Hoke, CEO van Airbus Defence and Space.
 
"Dit is een belangrijke stap voorwaarts in ons strategische partnership met Airbus Defence & Space waarbij we de ambitie delen de integriteit van belangrijke instituten te beschermen en de EU zullen ondersteunen bij het ontwikkelen van een strategie op het gebied van cyber security te ontwikkelen", vertelt Pierre Barnabé, COO Big Data & Security van Atos.
 
De deskundigen die deel uitmaken van het consortium gaan de Europese autoriteiten ondersteunen met dreigingsanalyses en protocollen waarin staat beschreven hoe zij kunnen reageren op cyber-aanvallen. Dit biedt de mogelijkheid snel en effectief te anticiperen op zulke risico’s. Ook is het consortium verantwoordelijk voor het verhogen van de bewustwording onder medewerkers van Europese instituties over het belang van cyber security en gaat zij hen ondersteunen met trainingen.

Plaats op:
Datum: 15 oktober 2018
Bron: Atos
Gerelateerde artikelen  
22-10-2019 Nieuws Atos sterk op gebied van cybersecurity
05-06-2019 Nieuws G DATA wil cyberbewustzijn verhogen met Cyber Defense Academy
13-07-2017 Nieuws Oprichting commissie voor cybersecurity en gegevensbescherming
09-10-2012 Nieuws Europees kennisinstituut voor cyber security opgericht
10-10-2019 Nieuws Overname IDnomic door Atos
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.