Nieuws  
 

Fox-IT heeft de Common Criteria Certification at Evaluation Assurance Level 7+ (EAL) ontvangen voor de Fox Ruggedized 1G en 10G DataDiode’s. De DataDiode is een hardwarecomponent waarmee een gegarandeerde eenrichtingsnetwerkverbinding gecreëerd kan worden.

Van buitenaf kunnen geen data – dus ook geen aanvallen - het netwerk binnenkomen, terwijl data wel het netwerk kan verlaten. Of omgekeerd: data kunnen alleen het netwerk op, maar het netwerk niet verlaten. De Fox DataDiode bevat geen software, firmware of programmeerbare chips en kan daarom niet gehackt of verkeerd geconfigureerd worden. De Common Criteria* Certification at Evaluation Assurance Level 7+ (EAL) is de zwaarste evaluatieklasse van Common Criteria. Fox-IT heeft de enige datadiodes op de markt met deze CC EAL7+-certificering.

Met zijn 1G en 10G Ruggedized DataDiodes richt Fox-IT zich op organisaties die de hoogst mogelijke security nodig hebben en onder extreme omstandigheden werken, zoals defensie, overheidsinstellingen en bedrijven in de nucleaire, energie-, olie- en gasindustrie en in andere kritische infrastructuuromgevingen. Deze organisaties vragen om voorzieningen die te allen tijde betrouwbaar werken, zoals bij hoge temperaturen, een hoge luchtvochtigheid of tijdens (mobiel) transport onder zware omstandigheden.

 *Common Criteria is een internationaal erkende set van veiligheidsstandaarden die wordt gebruikt door de overheid en andere organisaties om de veiligheid van technologieproducten vast te stellen. Binnen het Common Criteria-schema staat EAL voor de omvang en intensiteit van de evaluatie. Dit geeft klanten het vertrouwen dat producten die een specifiek niveau krijgen toebedeeld, tegemoetkomen aan de veiligheidsvereisten die zijn verbonden aan dat niveau.

Plaats op:
Datum: 18 september 2018
Bron: Fox-IT Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
08-11-2019 Nieuws Common Criteria certificering voor CyberArk
09-12-2009 Nieuws Module SafeNet gecertificeerd voor nieuwe standaard
15-11-2017 Nieuws Sharp voldoet als eerste aan beveiligingsstandaard gegevensbescherming
18-06-2018 Nieuws ZyWALL behaalt Common Criteria accreditatie voor computerbeveiliging
08-04-2010 Nieuws NETASQ ziet omzet voor vijfde jaar op rij groeien
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,82 seconden.