Nieuws  
 

E-mail- en databeveiligingsspecialist Mimecast kondigt de overname aan van het securitybedrijf Solebit. Met de deal is een bedrag van circa 88 miljoen dollar gemoeid. De overname zorgt voor een verdere versterking van Mimecast's cyberresilienceplatform.
 
Volgens ruim 80 procent van de organisaties is het aantal phishingaanvallen in het afgelopen jaar gelijk gebleven of zelfs toegenomen, blijkt uit onderzoek van Mimecast en Vanson Bourne. Cybercriminelen verfijnen hun aanvalsmethoden continu. Ze zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om securityoplossingen te omzeilen die bijvoorbeeld scannen op specifiek gedrag of bekende handtekeningen van malware.
 
Kwaadaardige code herkennen
Solebit ontwikkelt technologie voor het snel, nauwkeurig en efficiënt identificeren en isoleren van zerodaymalware en onbekende dreigingen in databestanden en links naar externe resources. Het bedrijf hanteert een nieuwe aanpak die het gebruik van handtekeningen en sandboxing overbodig maakt. De technologie helpt klanten bij het detecteren van geavanceerde dreigingen door te herkennen wanneer bestanden en content kwaadaardige code bevatten.
 
Solebit scant content dynamisch zodra het de systemen van de organisatie binnenkomt en bepaalt of het besmet is met malware. Hiervoor is geen extra hardware nodig en het bespaart tijd die normaliter wordt besteed aan het isoleren en onschadelijk maken van verdachte content. Daarnaast geeft Solebit Mimecast en zijn klanten inzicht in wat er is gedetecteerd en waarom het werd aangemerkt als gevaarlijk.
 
De geavanceerde dreigingsdetectie van Solebit is al geïntegreerd in de Mimecast Targeted Threat Protection-producten. Na de recente overname van Ataata - dat zich bezighoudt met security-awareness en trainingen - en het nieuwe earlyadopterprogramma voor webbeveiliging breidt Mimecast met Solebit de dienstverlening via het Mime|OS platform nu nog verder uit.
 
Nieuwe benadering van security
"Beveiligingsmethoden zoals op handtekeningen gebaseerde antivirussoftware en sandboxing zijn te beperkt om de meest geavanceerde dreigingen van nu te herkennen", zegt Peter Bauer, chief executive officer bij Mimecast. "Het is hoog tijd voor een nieuwe, efficiëntere en betrouwbaardere aanpak. Deze overname helpt ons bij het realiseren van fundamentele verbeteringen in de cybersecurity en -resilience van onze klanten."

Plaats op:
Datum: 2 augustus 2018
Bron: Mimecast
Gerelateerde artikelen  
11-07-2018 Nieuws Mimecast neemt Ataata over
08-10-2018 Nieuws Mimecast beveiligt webverkeer met Web Security
31-01-2019 Nieuws Mimecast neemt datamigratiespecialist Simply Migrate over
19-07-2018 Nieuws Mimecast komt met DNS Security Gateway
27-11-2018 Nieuws Mimecast deelt dreigingsinformatie uit e-mail met IBM QRadar
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,82 seconden.