Nieuws  
 

LANCOM Systems heeft een Europees octrooi (EP 2 993 950) verkregen voor de integratie van verschillende draadloze technologieën in de WLAN access points uit zijn E-serie. Deze access points bieden niet alleen klassieke WLAN-connectiviteit, maar zij kunnen ook communiceren met Wireless ePaper Displays, elektronische prijslabels (electronic shelf labels; ESL’s) en beacons. Gebruikers profiteren door deze combinatie van lagere kosten, een langere levensduur van displays en optimale toekomstbestendigheid.

Met deze integratie speelt LANCOM in op drie belangrijke trends. Terwijl WLAN alomtegenwoordig is en in alle branches voor draadloze netwerktoegang zorgt, vormen draadloze ePaper-displays een state-of-the-art digital signage-oplossing voor diverse toepassingen: van digitale informatieborden tot het gebruik van electronic shelf labels in supermarkten en de optimalisatie van logistieke en productieprocessen. De Beacon-technologie (iBeacon en Eddystone) op haar beurt biedt op vele plaatsen de basis voor innovatieve locatiegebaseerde diensten.

Parallel gebruik zonder interferentie
Alle drie deze draadloze technologieën communiceren op dezelfde frequentieband (2,4 GHz) en zijn bijzonder gevoelig voor onderlinge interferentie. LANCOM maakt met de kersvers gepatenteerde integratie een einde aan dit probleem en voegt daar praktische voordelen aan toe.
 
Anders dan bij WLAN ligt de focus van wireless ePaper-technologie niet op een zo hoog mogelijke bandbreedte, maar op een extreem laag stroomverbruik. Hierdoor kunnen de draadloze ePaper-displays jarenlang zonder externe stroomvoorziening op batterijvoeding worden gebruikt. In het geval van interferenties verbruiken de displays echter meer stroom en gaan minder lang mee.
 
Tot dusver vroeg het gebruik van ePaper-displays daarom om een kostbare implementatie en onderhoud van een speciale draadloze infrastructuur. Desondanks was er veelvuldig sprake van interferentie met bestaande WLAN of beacon-infrastructuren. Als gevolg hiervan moesten de batterijen van de displays met grote regelmaat worden vervangen, waardoor de operationele kosten fors stegen.
 
LANCOM heeft alle drie de draadloze technologieën optimaal op elkaar afgestemd en samengebracht om een uiterst efficiënt en gelijktijdig gebruik zonder interferentie mogelijk te maken. Deze access points uit de E-serie van LANCOM zijn geschikt voor gebruik binnen grote ondernemingen, horecabedrijven, de gezondheidszorg, industrie, het onderwijs en de logistieke sector. In de detailhandel zorgen ze bij diverse toonaangevende Europese winkelketens voor efficiënte draadloze connectiviteit.
 
Het zojuist toegekende octrooi (EP 2 993 950) bevestigt het innovatievermogen van LANCOM en biedt bescherming tegen imitatieproducten in alle 38 EU-lidstaten die het Europees Octrooiverdrag hebben ondertekend.

Plaats op:
Datum: 12 juli 2018
Bron: LANCOM Systems
Gerelateerde artikelen  
01-08-2007 Nieuws Motorola lid van PCI Security Standards Council
09-07-2019 Nieuws Uitbreiding van Security-divisie Lancom Systems zet door
19-09-2018 Nieuws LANCOM wordt geïntegreerde netwerk- en security-aanbieder
21-07-2009 Nieuws Trapeze Networks krijgt twee patenten voor WLAN-beveiliging
04-03-2013 Nieuws WatchGuard met nieuwe beveiliging voor draadloos netwerk
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
´┐Ż 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,83 seconden.