Nieuws  
 

E-mail- en datasecuritybedrijf Mimecast kondigt de overname aan van Ataata. Dit platform maakt gebruikers bewust van cybersecurityrisico's en leert ze dreigingen herkennen.

Mimecast versterkt met de overname de cyberresilience voor e-mail. Ataata dringt het aantal menselijke fouten op de werkplek terug en helpt organisaties bij het veranderen van de securitycultuur. Het maakt de effectiviteit van security-awarenesstrainingen meetbaar door de gedragsverandering inzichtelijk te maken voor securityprofessionals.

Trainingen op maat
Volgens onderzoek van Vanson Bourne heeft 90 procent van de organisaties het aantal phishingaanvallen het afgelopen jaar zien toenemen. Slechts 11 procent van de respondenten antwoordde dat medewerkers voortdurend worden getraind in het herkennen van cyberaanvallen. De overige organisaties zijn vaak van mening dat trainingen moeilijk zijn uit te voeren. Reden hiervoor is dat ze niet altijd beschikken over de middelen en de juiste content die nodig is voor het vergroten van het bewustzijn van medewerkers en het voorkomen van cyberaanvallen.

Ataata biedt klanten van Mimecast één cloudplatform dat is ontworpen om risico's te beperken en fouten van medewerkers te verminderen. Op basis van gedrag en sentiment berekent Ataata per medewerker een risicoscore. Op basis van de scores en de aanbevolen verbeterpunten kunnen medewerkers trainingen op maat krijgen. De oplossing is zo ontworpen dat securityteams de beveiligingsinstellingen op medewerkersniveau kunnen kiezen.

Plaats op:
Datum: 11 juli 2018
Bron: Mimecast
Gerelateerde artikelen  
02-08-2018 Nieuws Mimecast neemt securitybedrijf Solebit over
30-07-2018 Nieuws State of Email Security-rapport schetst grootste e-maildreigingen van dit moment …
08-10-2018 Nieuws Mimecast beveiligt webverkeer met Web Security
19-07-2018 Nieuws Mimecast komt met DNS Security Gateway
05-07-2018 Nieuws Mimecast en DMARC Analyzer versterken samenwerking
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,81 seconden.