Nieuws  
 

Beveiliging aan de rand van het netwerk is niet langer voldoende om organisaties te beschermen tegen gerichte aanvallen. En vanwege het aanhoudende tekort aan vakkundige experts in cybersecurity is het voor veel organisaties ook geen haalbare kaart om zelf beveiligingsmogelijkheden te ontwikkelen. Toch hebben bedrijven het gevecht om hun netwerken en data veilig te houden niet op voorhand verloren. F-Secure, de wereldwijd actieve specialist in cybersecurity, introduceert een nieuwe endpoint detection and response (EDR)-oplossing die brancheleidende beveiligingsexpertise combineert met geavanceerde technologie om bedrijven te helpen met het detecteren van bestandsloze aanvallen, pogingen om toegangsrechten te bemachtigen en andere slimme tactieken van cybercriminelen.F-Secure Rapid Detection & Response is een EDR-oplossing die bedrijven zonder grote IT- en beveiligingsteams de geavanceerde mogelijkheden biedt die ze nodig hebben om zich te beschermen tegen gerichte cyberaanvallen, al dan niet met de hulp van een managed service provider. Volgens een recent onderzoeksrapport van F-Secure vertegenwoordigden gerichte aanvallen ruim de helft van alle beveiligingsincidenten. Bijna 80 procent van alle onderzoeken ging van start nadat de beveiliging aan de netwerkrand reeds was doorbroken. Bedrijven kregen daardoor te maken met gegevensdiefstal, fraude en andere onwenselijke zaken.

Volgens Jyrki Tuloka, executive vice president Cyber Security Products & Services bij F-Secure, is F-Secure Rapid Detection & Response speciaal ontwikkeld om bedrijven te helpen om zich aan te passen aan het moderne bedreigingslandschap.

“Beveiligingsmechanismen aan de netwerkrand lenen zich prima voor doorsnee cyberbedreigingen, maar gerichte aanvallen weten die meestal te omzeilen. We zijn op een keerpunt beland. Bedrijven moeten de nieuwe realiteit onder ogen zien. De vraag is niet of ze met een beveiligingsincident te maken krijgen, maar wanneer”, zegt Tulokas. “Het goede nieuws is dat organisaties die zich aanpassen aan deze nieuwe realiteit een unieke gelegenheid hebben om de balans in het nadeel van cybercriminelen uit te laten vallen.”

F-Secure Rapid Detection & Response combineert niet-belastende sensoren op endpoints met geavanceerde mogelijkheden voor gegevensanalyse. De oplossing wordt daarnaast ondersteund door artificial intelligence die door F-Secure is ontwikkeld en voortdurend wordt geoptimaliseerd voor de bewaking van endpoints op kwaadaardige activiteit. Als de oplossing een geavanceerde bedreiging detecteert, voorziet die IT-afdelingen of hun managed service provider van aanbevelingen ten aanzien van de incidentrespons. F-Secure Rapid Detection & Response kan ook worden geconfigureerd om automatisch maatregelen te treffen om aanvallen in te dammen.

Organisaties kunnen voor aanvullende ondersteuning terecht bij een lokale partner die door de experts van F-Secure is getraind en gecertificeerd en wordt ondersteund om complexe beveiligingsproblemen aan te pakken. Dit maakt het mogelijk om aanvallen snel te stoppen en terug te keren naar de normale gang van zaken.

De artificial intelligence achter F-Secure Rapid Detection & Response maakt gebruik van data over cyberaanvallen uit de praktijk en leert om kwaadaardig gedrag te herkennen door eerst na te gaan hoe normaal gedrag eruitziet. Tekenen van afwijkend gedrag worden door de artificial intelligence geanalyseerd om onterechte meldingen uit te filteren, zodat beveiligingsmedewerkers louter relevante data krijgen voorgeschoteld. Organisaties kunnen op deze manier snel en efficiënt kwaadaardige activiteit signaleren voordat het van een datalek komt.

Dit analyseproces wordt Broad Context Detection genoemd en combineert volgens de ‘Man & Machine’-aanpak van F-Secure data over potentiële bedreigingen en afwijkend gedrag op endpoints om beveiligingsprofessionals te helpen met het doorgronden van bedreigingen en het evalueren van de gevolgen daarvan voor de bedrijfsvoering. Broad Context Detection verzamelt onder meer informatie over risiconiveaus, de betrokken categorieën IT-activa en bedreigingen en beveelt tegenmaatregelen aan. Al deze informatie wordt gepresenteerd binnen een visuele timeline die organisaties van de context voorziet die nodig is om gericht op aanvallen te reageren.

Plaats op:
Datum: 18 mei 2018
Bron: F-Secure
Gerelateerde artikelen  
07-03-2018 Nieuws Managed service van F-Secure voor blokkeren cyberaanvallen
17-11-2016 Nieuws F-Secure beveiligt netwerken van Amnesty International Finland
19-06-2018 Nieuws F-Secure neemt MWR InfoSecurity over
24-04-2019 Nieuws Moderne cyberbedreigingen vragen om continuous response
08-05-2019 Nieuws SolarWinds voegt endpoint-detectie toe aan security-portfolio
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,85 seconden.