Nieuws  
 

SecureMe2 lanceert het SAM Cyber Alarm, een oplossing om real-time inbraken op het bedrijfsnetwerk te ontdekken, zodat direct adequate maatregelen getroffen kunnen worden. Dankzij vergaande automatisering kan SecureMe2 deze mogelijkheid nu binnen bereik van elk bedrijf brengen. Het SAM (Scan, Analyse, Manage) Cyber Alarm bewaakt het netwerkverkeer continu en slaat direct alarm bij een digitale inbraak. Wie het cyberalarm installeert heeft een aantoonbare beveiligingsmaatregel genomen in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 

Als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vanaf 25 mei a.s. van kracht zal worden, kan het SAM Cyber Alarm een belangrijke rol spelen in het voldoen aan de beveiligingseisen die deze verordening oplegt. Wie het cyberalarm installeert heeft een aantoonbare beveiligingsmaatregel genomen. Daarnaast zijn nog andere technische en organisatorische maatregelen nodig om volledig aan de AVG-eisen te voldoen.

Het SAM Cyber Alarm werkt met een klein apparaat dat op het netwerk wordt aangesloten en fungeert als een sensor. Op basis van het gedrag en de bestemming van het netwerkverkeer worden mogelijke dreigingen gesignaleerd en doorgegeven, zodat direct maatregelen genomen kunnen worden. Het SAM Cyber Alarm kijkt niet naar de inhoud van het verkeer maar alleen naar de metadata. Deze metadata worden door SecureMe2 één jaar bewaard en opnieuw geanalyseerd zodra geactualiseerde (minstens één maal per uur) dreigingsinformatie beschikbaar komt. Op deze manier kan het cyberalarm met de kennis van nu besmettingen uit het verleden ontdekken. Ook kunnen de metadata dienen voor forensisch onderzoek en zijn op verzoek van de autoriteiten beschikbaar.

Plaats op:
Datum: 4 mei 2018
Bron: SecureMe2
Gerelateerde artikelen  
06-05-2019 Nieuws Cyberalarm eveneens als Security-as-a-Service oplossing
30-05-2018 Nieuws Securityscan voor houders van cyberpolissen
05-12-2018 Nieuws Samenwerking SecureMe2 en NFIR
06-02-2019 Nieuws SecureMe2 biedt nu ook voor consumenten
21-03-2018 Nieuws CEN-CENELEC publiceert position paper over Cyber Security verordening
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,8 seconden.