Nieuws  
 

Mimecast breidt zijn Targeted Threat Protection-diensten verder uit. Het bedrijf voegt diverse nieuwe securityfuncties toe aan Impersonation Protect, URL Protect en Internal Email Protect. De verbeteringen zijn onder meer gericht op bescherming tegen impersonatieaanvallen, detectie van lookalike-domeinen en threat intelligence.
 
Mimecast reageert hiermee op de groeiende dreiging van cyberaanvallen via e-mail. Niet alleen hanteren cybercriminelen verschillende aanvalstactieken, maar ook zijn het aantal aanvallen en de frequentie verder toegenomen. Maar liefst 53 procent van de organisaties verwacht dat aanvallen via e-mail in 2018 een negatieve impact op de business hebben.
 
Impersonatieaanvallen
Bij impersonatieaanvallen passen cybercriminelen social engineering toe om medewerkers te misleiden. Normaal gesproken doen aanvallers zich hierbij voor als een (hooggeplaatste) medewerker. Maar ze geven zich ook steeds vaker uit voor een externe partij uit de supplychain waarmee de organisatie regelmatig zakendoet. Doel is om bijvoorbeeld financieel managers, directieassistenten en hr-medewerkers geld over te laten maken of waardevolle informatie bij hen los te peuteren.  

40 procent van de ondervraagde IT-beslissers zag in de afgelopen 12 maanden een stijging in het aantal impersonatieaanvallen. Mimecast voorziet Impersonation Protect daarom van nieuwe functionaliteit die bescherming biedt tegen impersonatie, bijvoorbeeld door nagebootste e-maildomeinen van derde partijen te herkennen. Dat helpt aanvallen te stoppen voordat ze schade aanrichten.
 
Lookalike-domeinen
Het imiteren van vertrouwde internetdomeinen is eveneens een groot probleem, dat niet voor niets veel aandacht krijgt in toonaangevende securitymedia als Krebs on Security. Aanvallers gebruiken hiervoor nu ook niet-westerse tekens die er identiek uitzien als normale letters, zoals de cyrillische 'a'. Deze tactiek maakt het moeilijker om een link naar een malafide website te herkennen.
 
Mimecast heeft nieuwe functionaliteit geïntegreerd in Impersonation Protect en URL Protect die organisaties hiertegen wapent. Dankzij nieuwe algoritmes zijn interne gebruikers beter beschermd tegen lookalike-domeinen.
 
Realtime datafeeds
Impersonation Protect wordt ook uitgebreid met nieuwe realtime datafeeds. Dit zorgt voor een beter zicht op nieuwe en geregistreerde domeinen, zodat Mimecast nog beter in staat is om securitydreigingen te detecteren. Daarnaast maakt Internal Email Protect gebruik van het wereldwijde threat-intelligencenetwerk van Mimecast. Klanten kunnen hierdoor nog sneller reageren op dreigingen vanuit zowel interne als externe e-mailaccounts.
 
Internal Email Protect monitort continu de status van alle 'vingerafdrukken' van e-mailbijlages wereldwijd. Als de beveiligingsstatus van een bestand na aflevering wijzigt, worden beheerders snel op de hoogte gesteld. Zij kunnen automatisch of handmatig actie ondernemen tegen met malware besmette bijlages. Ook wordt het incident in detail gelogd.
 

 

Plaats op:
Datum: 1 mei 2018
Bron: Mimecast
Gerelateerde artikelen  
05-07-2018 Nieuws Mimecast en DMARC Analyzer versterken samenwerking
19-08-2019 Nieuws Mimecast brengt data naar organisaties met Threat Intelligence
30-07-2018 Nieuws State of Email Security-rapport schetst grootste e-maildreigingen van dit moment …
19-07-2018 Nieuws Mimecast komt met DNS Security Gateway
12-06-2019 Nieuws Veelgebruikte systemen voor e-mailbeveiliging niet effectief
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,85 seconden.