Nieuws  

Na een uitgebreide audit binnen zijn AlarmServiceCentrale heeft KIWA Nederland Trigion het certificaat NEN ISO/IEC 27001:2013  toegekend. De Trigion AlarmServiceCentrale is daarmee één van de weinige particuliere alarmcentrales (PAC’s) in Nederland die voldoen aan deze norm voor informatiebeveiliging. ‘We beschikken over de modernste voorzieningen en onze specialisten werken iedere dag aan doorontwikkeling van onze stabiele procedures’, aldus Ron Knaap, business unit directeur Monitoring & Respons. ‘Certificering is daarmee geen verrassing, maar één van de aspecten waarmee we ons onderscheiden binnen de beveiligingssector’.

ISO 27001 is een ISO standaard voor informatiebeveiliging, die overeen komt met de in 2015 geïntroduceerde ‘High Level Structure’ die binnen onder ander ISO 9001 (kwaliteitszorg) en ISO 14001 (milieuzorg) toegepast wordt. De standaard werkt uniformerend ten aanzien van het beleid voor informatiebeveiliging. Dit zorgt voor duidelijkheid in de relatie tussen (overheids-)opdrachtgevers en leveranciers van ICT-producten en -diensten. Met de standaarden kunnen leveranciers aantonen dat zij aan de vereiste informatiebeveiligingsnormen voldoen. Bij certificering wordt ook tegen deze norm geaudit.

Toegevoegde waarde ISO 27001
De norm specifieert eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS) in het kader van de algemene bedrijfsrisico’s voor de organisatie. Het ISMS, het managementsysteem voor informatiebeveiliging, is ontworpen met het oog op adequate en proportionele beveiligingsmaatregelen die de informatievoorziening beveiligen.

De Nederlandse overheid heeft haar eigen kaders voor informatiebeveiliging afgeleid van de 27001 en 27002 normen. Dit zijn de sectorale baselines informatiebeveiliging, oftewel de Baselinke Informatiebeveiliging Rijksdienst (BIR), de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG), de Baseline Informatiebeveiliging Waterschappen (BIWA) en de Interprovinciale Baseline Informatiebeveiliging (IBI).

Plaats op:
Datum: 6 maart 2018
Categorie: Informatie- & databeveiliging
Bron: Trigion
Gerelateerde artikelen  
20-03-2017 Nieuws Nieuwe normen voor informatiebeveiliging
11-01-2010 Nieuws Beheersysteem voor informatiebeveiliging Motiv bekroond
28-01-2019 Nieuws Brand Compliance ISO gecertificeerd voor informatiebeveiliging
11-10-2019 Nieuws Munckhof ontvangt ISO 27001-certificaat voor informatiebeveiliging
23-10-2019 Nieuws Hyarchis behaalt ISO 27001 certificaat voor informatiebeveiliging
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2007 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,81 seconden.